Vintage shoppen in Arnhem: Lost in Wanderland

Geplaatst op 31 mei 2018 Door In Artikelen, Lifestyle, Mode

Vintage, retro en secondhand is al een tijd lang ‘hip en happening’. Wie van vintage, accessoires, design en andere spulletjes houdt kan zijn hart ophalen in modestad Arnhem. We namen een kijkje bij Lost in Wanderland en spraken met eigenaresse Monique van de Venne over haar winkel.


Lost in Wanderland
Lost in Wanderland is de winkel van Monique van de Venne. De winkel is ontzettend leuk ingericht met veel plantjes en groen, het lijkt wel alsof we in een vintage jungle lopen. De kleding is hip en enorm gevarieerd, van flared pants tot glitter tops. In mei dit jaar bestaat Lost In Wanderland 2 jaar.

Hoe ben je begonnen met Lost in Wanderland?
“Ik had eerst een baan als interieurontwerpster, maar dat is vooral veel achter de computer zitten terwijl ik zelf graag in beweging ben. Daarvoor heb ik ook veel aan styling en etaleren gedaan. Dit alles komt nu samen in mijn winkel.  Ik begon niet meteen met kleding, maar met interieur spullen. Dit omdat ik de kleine originele kledinglabels nog niet had gevonden. Om toch een totaalplaatje neer te zetten volgde de kleding al snel. Mijn doel met Lost in Wanderland is om mensen te inspireren.”

Hoe kom je aan de spullen?
“Lost in Wanderland is niet echt een typische vintage winkel. Het is een beetje een combinatie tussen nieuw en vintage. Het assortiment is erg gevarieerd: van kleine onbekende merken tot bekende namen, zoals het nieuwe merk van Geraldine Kemper. Het is voor mij belangrijk dat een item een verhaal heeft. Ik speur Pinterest en Instagram af op zoek naar leuke merken. Kleding en accessoires koop ik in. Ik krijg ook spullen van merken om te verkopen. Van de opbrengst gaat dan een deel naar het merk toe. Met kleine ontwerpers verkoop ik ook vaak op basis van consignatie. ”

Wat zijn de populairste items in je zaak?
“De ringen en andere sieraden doen het ontzettend goed. Ook de interieur spulletjes van Brass verkopen lekker, net als het merk van Geraldine Kemper. Toen ik net begon merkte ik dat mensen vaak niet zo snel naar binnen durfden te stappen. Misschien wel omdat ze dachten dan meteen wat te moeten kopen, terwijl het juist het tegenovergestelde is. Ik vind het juist hartstikke leuk als mensen hier gewoon even binnen komen om rond te kijken en geïnspireerd te raken. Sinds mensen iets over mij hebben gelezen of gezien in de Elle, Margriet of Interior Junkie is dat wel anders, dan stappen ze gelijk naar binnen.”

Heb je nog bepaalde topstukken of dingen die je echt bijzonder vindt?
“De flared pants met panterprint zijn enorm hip op het moment. Het is echte blogger fashion. Toen ik een tijdje geleden flared pants droeg in het bijzijn van mijn vader, vroeg hij of het een pyjamabroek was, haha. Maar ik trek mij nooit iets aan van wat anderen van mijn kledingstijl vinden.”

Lost in Wanderland
Hommelstraat 60
6828 AL, Arnhem
www.lostinwanderland.nl
Facebook
Instagram

 Tekst en foto’s: Frederique & Stephanie

Tags : , , , , , ,

Reacties