Voedselinzamelingsactie bij het optreden van folkpunkband Ferocious Dog op 23 januari in Luxor Live

Geplaatst op 15 januari 2020 Door In Artikelen, Lifestyle

Voor Britse folkpunkband Ferocious Dog is het de gewoonte om een zogenaamde Food Drop te organiseren tijdens hun optredens. Op donderdag 23 januari speelt de band in Luxor Live Arnhem, en ook hier is het dus mogelijk om voedsel in te leveren voor het goede doel. In dit geval gaan de ingezamelde artikelen naar de Voedselbank Arnhem. Voordat het concert begint, zullen er medewerkers van de Voedselbank bij Luxor aanwezig zijn, om de donaties in ontvangst te nemen en eventueel te vertellen over het werk van de Voedselbank.

Aanleiding
Ken Bonsall, de zanger van Ferocious Dog, begon zich in te zetten voor de minder bedeelden, nadat zijn zoon Lee overleed door zelfdoding. Lee had last van een Post Traumatische Stress Stoornis en toen hem dat teveel werd, pleegde hij zelfmoord. Ken ging zich inzetten voor de daklozen, toen hij ontdekte dat veel militaire veteranen met PTSS niet goed werden opgevangen en daardoor vaak letterlijk op straat kwamen te staan. Sindsdien is de Food Drop van Ferocious Dog een vaste prik: de fans gaan er zelfs vanuit dat ze bij elk concert voedsel in kunnen leveren.

Je kunt voor de Voedselbank het best houdbare producten inleveren, zodat het voedsel niet over de datum gaat voordat het gebruikt kan worden. Bij houdbare voedselproducten kan je denken aan: pasta (macaroni of spaghetti), pastasaus, zilvervliesrijst, koffie, thee, jam, honing, stroop, ontbijtgranen en alle geblikte etenswaren. Daarnaast komen toiletartikelen ook altijd van pas.

Over de band Ferocious Dog
Zoals de naam al zegt: Ferocious Dog is een band die op een furieuze manier muziek maakt. De band mixt (Keltische) folk met punk, rock en reggae. Dat is een bijzonder palet aan muziekstijlen, maar Ferocious Dog weet het goed te combineren. De folkpunkband haalt inspiratie uit allerlei andere bands en artiesten, zoals: Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, Carter USM, Bob Marley en The Specials.

Wat: Optreden en inzamelingsactie van Ferocious Dog, supportacts: Drunken Dolly & Maggie’s Flock
Waar: Luxor Live Arnhem, grote zaal
Wanneer: Donderdag 23 januari, vanaf 19:00
Entree: € 14,00 – Kaarten

Ferocious Dog op Facebook / Facebook evenement

Tags : , , , , , , , ,

Reacties