Wat doe jij deze zomer?

Geplaatst op 25 april 2017 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Vrije tijd

Weet jij al wat je deze zomer gaat doen? Je kan natuurlijk thuis blijven en de hele dag gaan niksen of leuke dingen gaan doen in Arnhem! Je kan er ook op uit trekken in eigen land of naar het buitenland. Wil je vakantiewerk gaan doen in het buitenland? Of wil je alleen maar feesten en op het strand liggen aan de Middellandse zee? Genoeg keuze! Jongin Arnhem heeft een aantal van deze vakantie-opties voor jou op een rijtje gezet.

Thuis in Arnhem

Thuis chillen
Geen zin of geld om op vakantie te gaan? In Arnhem en omgeving kan je ook genoeg dagtripjes maken om er toch een top vakantie te hebben! We hebben de mogelijkheden al voor je op een rijtje gezet. Bekijk zie hier: Get local, ontdek Arnhem!

Vakantiewerk dichtbij huis
Als je geen zin of geld hebt om op vakantie te gaan, maar ook niet de hele dag thuis wilt rondhangen kan je natuurlijk ook opzoek gaan naar een vakantiebaantje. Dat is niet alleen leuk voor je portemonnee maar kan ook heel gezellig zijn. Hoe kom je aan een leuk baantje? Jongin Arnhem heeft het voor je uitgezocht. Klik snel hier.

witte_villa_white_galleryfull (583x405)

Vakantie in Nederland
Ook in Nederland kan je een super vakantie hebben. Iedereen spreekt Nederlands, de producten in de supermarkten zijn net als bij jouw thuis en het is een stuk goedkoper. Populaire bestemmingen voor jongeren zijn Zeeland en de Schiereilanden zoals Texel en Terschelling. Je kan er voor kiezen om te gaan kamperen en je eigen tent mee te nemen. Maar bij sommige campings kan je ook tenten huren. Dat is vooral handig als je met een grote groep bent en met z’n alle in één grote tent wilt slapen. Het voordeel van kamperen is dat het relatief goedkoop is. Een nadeel is dat je al je kampeerspullen moet meesjouwen. Als je iets meer geld hebt en van wat luxe houdt, kan je er ook voor kiezen om een stacaravan of bungalow te huren. Vakantieparken hebben een groot aanbod in stacaravans, bungalows of chalets. De grotere campings bieden deze mogelijkheid soms ook aan.

Waar vind je een toffe jongerencamping?
In Terschelling heb je de populaire jongerencamping Appelhof en de jongerencamping Terpstra. Ook is er de kleinere jongerencamping Cnossen.Als je naar Zeeland gaat is Renesse the place to be. Camping Duin en Strand is dé plek voor een feestvakantie. Ook in het oosten van het land kan je vakantie vieren. Bijvoorbeeld op camping Dennenoord in Ommen.

campingappelhof (600x338)

Bron: Camping Appelhof

Naar het buitenland

Vakantiewerk in buitenland
Als je het vakantiegevoel wilt hebben, maar ondertussen ook wilt bijverdienen dan is vakantiewerk in het buiteland misschien wat voor jou. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je talen kan je weer even bijspijkeren. Je kan bijvoorbeeld op een camping of vakantiepark gaan werken ergens in Europa. Meestal is er ’s avonds na het werk nog tijd om met je collega’s wat gezelligs te gaan doen. Over het algemeen kan je kiezen tussen verschillende afdelingen zoals het animatieteam, horeca, receptie, op- en afbouwen van tenten, zwembad, reisbegeleider, terreinonderhouden of de keuken. Dit soort werk kan je meestal niet één weekje doen. Er wordt verwacht dat je een langere periode beschikbaar bent, bijvoorbeeld minimaal drie weken.

Er zijn verschillende aanbieders op dit gebied:

Er zijn ook websites waarop verschillende bedrijven vacatures plaatsen:

vakantiewerk zomerjobs.nl (600x400)

Bron: zomerjobs.nl

Vakantie in buitenland
Als je een compleet georganiseerde vakantie wilt (vlucht, overnachtingen, activiteiten en vervoer), kan je die het beste boeken bij een van de touroperators die jongerenreizen aanbieden. Hier een overzicht van de grootste aanbieders:

Hou je wel van avontuur? Dan is Srprsme misschien iets voor jou! Deze touroperator biedt verschillende soorten vakanties aan, zoals budget, stedentrip en zon&strand vakanties maar let op! Je weet van te voren niet wat je bestemming is. Je vakantie wordt dan net een soort cadeautje dat je mag pas uitpakken op de dag zelf. 

jongervakantie-2 (600x400)

Bron: www.opvakantieblog.nl

I know what you did last summer, hopelijk loopt jou vakantie anders dan die van deze groep vrienden!

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties