Gelderland Herdenkt zoekt jonge ambassadeurs (18-25 jaar) van de vrijheid

Geplaatst op 7 november 2019 Door In Artikelen, Lifestyle

Gelderland Herdenkt zoekt ambassadeurs voor haar educatieprogramma. Je krijgt de kans om brede ervaring op te doen in één van de inspirerende projecten. Je kunt bijvoorbeeld meewerken als ondernemer, designer, historicus, docent, onderzoeker, student, kunstenaar, artiest of vlogger. Als jonge ambassadeur maak je van november 2019 (kan in overleg ook iets later) tot begin mei 2020 volwaardig deel uit van ons ambassadeursteam en ga je aan de slag met één van de programma’s.

Programma’s
Van september 2019 tot en met mei 2020 staan we stil bij gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, dan exact 75 jaar geleden. We vieren dat we driekwart eeuw in vrijheid leven en beseffen dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Het provinciale programma ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’ heeft veel educatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. We vragen jou om mee te helpen deze programma’s inhoud te geven en mede te organiseren.

Hiervoor betrekken we jonge generaties van verschillende leeftijden en achtergronden bij de thema’s vrijheid, vrede en democratie. In alle projecten proberen we de verschillende aspecten van vrijheid te integreren, zoals diversiteit, migratie, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

Je kunt een keuze maken uit allerlei projecten. Welke dat zijn zie je op de website van Gelderland Herdenkt.

Enthousiast geworden?
Stuur vóór 15 november je motivatie met CV aan Debbie den Besten onder vermelding van ‘ambassadeur’. Geef aan naar welke activiteit je voorkeur uitgaat. Voor meer informatie over het ambassadeurschap kun je contact opnemen met Debbie den Besten, d.denbesten@erfgoedgelderland.nl, of 06-13021603.

De betreffende ambassadeurs krijgen een uitnodiging om op 20 november voorafgaand aan het Gelders Debat in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek aanwezig te zijn. https://www.gelderland.nl/Gelders-Debat
 
Tijdstip Omschrijving
16.00- 17.00

17.00 – 18.00

Kennismaking ambassadeurs

Inloop met soep en broodjes.

18.00 – 20.00 In debat met Provinciale Staten, deskundigen en mede-gast presentatoren zijn Angelique Krüger en Bob Roelofs.
20.00 – 21.00
Napraten met drankje
 
 

Na deze dag hoor je meer over hoe we verder met jou aan de slag kunnen als ambassadeur

Tags : , , , , , , , ,

Reacties