Workshop Cigar Box Guitar bouwen door Cigarbox Henri bij Café Classen

Geplaatst op 11 september 2018 Door In Artikelen, Lifestyle

De cigar box gitaar is een oer-muziekinstrument en is uit de Verendigde Staten over komen waaien naar Europa.
Met name de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi Delta had geen geld om dure gitaren te kopen, dus bouwden ze deze zelf van oude bezemstelen, een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkast.‘s Avonds maakten ze met deze gitaren bluesmuziek in de Juke Joints. Tegenwoordig is de cigar box gitaar helemaal hot. Tegenwoordig geven muzikanten als Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs mensen als Bono van U2 en acteurs als Johnnie Depp de cigar box gitaar een ware cult status.

Inhoud workshop
Onder begeleiding van Cigarbox Henri ga je op zondag 4 november in circa 2 tot 2.5 uur een akoestische, 3-snarige, ongefrette cigar box slide gitaar maken. Deze authentieke gitaren zijn prachtige instrumenten. Ze zijn geschikt voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als gevorderde gitaarspelers. Spelen op een cigar box gitaar geeft je namelijk een nog intensere beleving van de blues en gitaarmuziek in het algemeen!

Na de bouw krijgen de deelnemers les over hoe ze hun zelfgebouwde gitaar kunnen stemmen in de open stemming. Ook leer je hoe je een bluessong en een rock lick speelt en krijg je uitleg over hoe je de gratis bottleneck die als slide wordt meegeleverd gebruikt. Na afloop ga je naar huis met een mooie zelfgebouwde gitaar. Ook krijg je er de gratis videolessen “How to play” bij, zodat je je thuis verder te kunt bekwamen in het gitaarspel.

Kosten voor het volgen van deze workshop: vanaf 90,- euro per deelnemer (afhankelijk van aantal deelnemers). Tevens is het mogelijk om voor slechts €20,- extra tegelijk al een piëzo element in de gitaar te bouwen, zodat de gitaar semi-acoustisch is en dus op een gitaar versterker aangesloten kan worden. Als deelnemer hoef je zelf niets mee te nemen, alle materialen en gereedschappen zullen aanwezig zijn. Belangrijk is wel om je vooraf op te geven i.v.m. de voorbereiding van de instrumenten. Geef ook door of je links- of rechtshandige gitaar wil en of je er wel of geen elementje in wil hebben.

Opgeven kan door een PB via Facebook te sturen naar Café Classen.

Workshop Cigar Box Guitar bouwen
Zondag 4 november
13:00 – 16:00 uur
Café Classen
Beekstraat 25
6811DV Arnhem

>> Facebook event

Tags : , ,

Reacties