Y X Arnhem: accepteren wij de toekomst?

Geplaatst op 12 februari 2018 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

Jongerencentrum Willemeen organiseert op 16 februari in samenwerking met Jongin Arnhem en Bibliotheek Arnhem het evenement ‘Y X Arnhem’. Dit evenement is geïnspireerd door onder andere de bekende TEDxTalks en zal plaatsvinden in Rozet. Het evenement staat geheel in het teken van het onderwerp ‘acceptatie’. Diverse jonge sprekers zullen onderwerpen zoals genderidentiteit en leven met een chronische ziekte/beperking gaan behandelen.

Y x Arnhem header

“Iedereen wil natuurlijk zichzelf kunnen zijn, maar lang niet iedereen heeft het gevoel dat hij/zij dit ook kan. Er zijn veel mensen die zich niet fijn voelen in hun omgeving vanwege wie ze zijn. Dit kan komen door seksuele oriëntatie, geloofsovertuiging, afkomst, beperkingen, noem het maar op. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich goed kunnen voelen waar ze ook zijn. Daarom organiseren wij dit evenement voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar”, vertelt organisator Sterre Oude Luttikhuis. 

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn genderidentiteit, het leven met een chronische ziekte/beperking, de behoefte van mensen om geaccepteerd te worden en acceptatie in het algemeen. Er zal ruime gelegenheid zijn om te reageren en vragen te stellen aan de sprekers. 

Het evenement zal plaatsvinden op 16 februari 2018 in Rozet. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur, de eindtijd is rond 22:00 uur. Hoewel het evenement is gericht op jongeren tussen de 16 en 26 jaar, is iedereen boven de 26 jaar ook van harte welkom! Entree is natuurlijk gratis.

>> Facebook event

Tags : , , , ,

Reacties