Zwembaden De Grote Koppel, Valkenhuizen en Klarenbeek weer geopend: zo bereid je je bezoek voor!

Geplaatst op 19 mei 2020 Door In Lifestyle, Sport

De zwembaden De Grote Koppel, Valkenhuizen en openluchtzwembad Klarenbeek in Arnhem zijn sinds maandag 18 mei weer geopend, dus er kan weer worden gezwommen! Sportbedrijf Arnhem volgt de maatregelen van het RIVM en het protocol Verantwoord Zwemmen en daardoor kunnen nog niet alle zwemactiviteiten doorgaan, zoals recreatief zwemmen en bepaalde doelgroepactiviteiten. Je kunt er al wel weer terecht voor onder andere banenzwemmen en aquasporten.

Openingstijden De Grote Koppel en Valkenhuizen tijdens coronatijd (vanaf 18 mei)

Zwembad De Grote Koppel (pdf bestand)        

Zwembad Valkenhuizen (pdf bestand)

Hoe bereid je je goed voor?

In de zwembaden gaat het in deze periode net allemaal iets anders dan je gewend bent. We begrijpen dat deze nieuwe situatie in het zwembad vragen oproept. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier weer gebruik kan maken van het zwembad, volgen we het protocol Verantwoord Zwemmen. Dit betekent dat er een aantal nieuwe regels zijn waar zwemmers, zwembadpersoneel en bezoekers zich aan moeten houden. In onze zwemaccommodaties hebben we alle benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen. Bereid je bezoek aan het zwembad voor en volg onderstaande instructies! Samen krijgen we corona onder controle. 

  • Douche vooraf en na afloop thuis (omkleden na afloop kan, maar douches zijn gesloten)
  • Trek zwemkleding thuis alvast aan en neem slippers mee
  • Betaal bij voorkeur met pin 
  • Volg de aangegeven looproutes in het zwembad
  • Horecaruimtes zijn gesloten
  • De squashruimte in De Grote Koppel is dicht
  • Lockers zijn niet in gebruik
  • Blijf niet langer in het zwembad dan strikt noodzakelijk
  • Volg de instructies zoals aangegeven in het zwembad, waaronder de 1,5 meter afstand tot anderen.

 

Banenzwemmen
Er zijn veel uren beschikbaar voor banenzwemmen in De Grote Koppel en Valkenhuizen. Op deze uren is er echter toegang voor een beperkt aantal zwemmers: Elk heel uur (met uitloop van 15 minuten) kunnen maximaal 30 banenzwemmers per type bad naar binnen. Op uren voor bijv. banenzwemmen in De Grote Koppel waarbij 2 baden worden gebruikt, mogen dus 60 zwemmers naar binnen. Daarnaast geldt een maximale tijd voor het banenzwemmen van 50 minuten. Inhalen in de banen is niet toegestaan en hou afstand van medezwemmers. Er komen banen voor ‘snelle’ en ‘recreatieve’ zwemmers. Reserveren voor banenzwemmen is vooralsnog niet nodig.

Doelgroepactiviteiten
Aquasporten en Zwemfit 50+-activiteiten gaan weer van start op de reguliere tijden. Bij deze doelgroepactiviteiten geldt een maximaal aantal deelnemers om de veiligheid te kunnen waarborgen. Bij activiteiten in De Grote Koppel is dit maximum vastgesteld op 12 deelnemers per groep en in Valkenhuizen op maximaal 9 deelnemers per groep. Je mag 5 minuten voor aanvang van de les naar binnen. Reserveren is vooralsnog niet nodig. Wist je dat de lopende borstcrawlcursussen ook doorgaan in zwembad Valkenhuizen en en De Grote Koppel? Mensen op de wachtlijst worden apart geïnformeerd op een later moment. Ook zwemlessen gaan weer van start voor kinderen van badje 3 en hoger. 

Activiteiten die niet doorgaan
We kunnen helaas nog niet van start met recreatief zwemmen, gezinszwemmen en zwemactiviteiten voor specifieke doelgroepen zoals revalidatiezwemmen, aangepast zwemmen, zwangerschapszwemmen en Ouder-Kindzwemmen. Zodra de richtlijnen van het RIVM het toelaten, zullen we ook deze activiteiten weer opstarten.


Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

FAQ zwemlessen                
FAQ zwembaden

Bron: SportinArnhem.nl

 


Zwemmen bij openluchtzwembad Klarenbeek

Openluchtzwembad Klarenbeek is de hele dag geopend. Vooralsnog alleen voor banenzwemmen, in tijdslots van een uur, wat je online moet reserveren. Ga direct naar RESERVEREN.

Er kan nu al vast gereserveerd worden tot en met zondag 24 mei. Tussentijds wordt het steeds verlengd. Je ziet vanzelf hoeveel plaatsen er op een bepaald uur nog beschikbaar zijn. Reserveren kan tot een half uur van tevoren. Er worden alleen losse entreebewijzen en meerbadenkaarten verkocht, die je direct voor aanvang van je eerste zwemuur kunt kopen aan de kassa. Zie ook onze website Tijden en Prijzen

Voor meer informatie en onze aanvullende voorwaarden ga je naar “Openstelling 2020”

Vanwege het coronavirus zijn er strikte regels voor zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen. Deze zijn door de samenwerkende partijen in de zwembranche vastgelegd in een protocol, dat regelmatig geüpdate wordt.

Download hier het Protocol Verantwoord Zwemmen 1.3

Het zwemmen in Klarenbeek wordt gefaseerd opgestart. Om te beginnen is er de hele dag alleen banenzwemmen. Opschalen naar meer doelgroepen en een groter aantal badgasten hangt volledig af van de hanteerbaarheid en het waarborgen van de veiligheid. We zullen met z’n allen, zowel badgasten als badpersoneel, ervaring moeten opdoen in de praktijk. Natuurlijk kunnen strengere overheidsmaatregelen of een nieuwe lockdown ook leiden tot beperkingen in plaats van opschalen, wat wij niet hopen maar in dat geval zullen moeten accepteren.

Logo

Bron: zwembadklarenbeek.nl

Tags : , , , , , , , ,

Reacties