Huis van Puck

Wat is Huis van Puck?

Huis van Puck is hét centrum voor amateurpodiumkunsten in Arnhem en Gelderland. Theatermakers, spelers, dansers, cabaretiers, muzikanten, andere artiesten en belangstellenden ontmoeten elkaar in onze theaterzaal of één van de repetitieruimten.

Wekelijks worden er in onze theaterzaal voorstellingen gegeven door amateurgroepen uit heel Gelderland. Huis van Puck ondersteunt deze groepen onder andere met PR en techniek. Tijdens de voorstellingen is er een enthousiaste groep vrijwilligers die de bar in de foyer bemant, kaartjes verkoopt en de techniek bij voorstellingen regelt.

Repetitieruimten
De repetitieruimten worden intensief, 7 dagen per week, gebruikt. Bands, koren, theatergroepen, dansers en studenten van het ROC bereiden er hun optredens voor. Ook worden er workshops gegeven die Huis van Puck, of één van onze vaste theatergroepen organiseert.

Een compleet pakket
Naast het bieden van faciliteiten hebben de medewerkers van Huis van Puck nog meer in hun mars. Zoals:
– Het geven van advies op het gebied van organisatie, financiering en (artistiek advies voor) het maken van theatervoorstellingen.
-Het organiseren van speciale theaterdagen, zoals de dag van de PR, Pucks Preview, Puck draait door, bijzondere coproducties en presentaties en op de theaterfestivals van Arnhem, zoals Hoogte 80 en Theateravenue.
– Het jaarlijks organiseren van meerdere workshops en cursussen, zoals de theatertechniekcursus. Kijk voor meer informatie bij cursussen.
-Het hebben van een groot netwerk van makers, spelers, muzikanten, presentatoren en collega culturele instellingen. Dit hebben we opgebouwd om de amateurpodiumkunstenaar goed van dienst te kunnen zijn, of om door te kunnen verwijzen.

Ben je op zoek naar spelers, groepen, docenten, regisseurs, decor, technici, rekwisieten of kleding? Kijk dan ook eens naar de rubriek ‘Vraag en Aanbod’ op deze website.

Theaterlab de Schuur
Theaterlab De Schuur is de theaterwerkplaats van Huis van Puck. In deze werkplaats maken gedreven amateurspelers een voorstelling met een theatermaker. Ook nemen ze deel aan een theatraal onderzoek aan de hand van een jaarthema. Theaterlab de Schuur verkent op eigenzinnige wijze de grenzen van het hedendaagse theaterlandschap.

Huis van Puck educatie
Huis van Puck is een erkend ECABO leerbedrijf. Mbo- en Hbo-studenten zijn er welkom om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen, onder deskundige begeleiding. Ze krijgen bij Huis van Puck de vrijheid om hun eigen projecten te ontwikkelen en uit te voeren.

Naast stageplekken biedt Huis van Puck sinds september 2011 de driejarige deeltijdopleiding Theatermaker voor de amateurkunst aan. De toekomstige theatermakers leren er alle competenties die nodig zijn om met amateurspelers een inspirerende en eigentijdse theatervoorstelling te maken.

 

www.huisvanpuck.nlGeplande activiteiten

Datum Van Tot Activiteit Prijs
Geen evenementen op deze locatie