Theater aan de Rijn

https://www.theateraanderijn.nl/

Wij zijn Theater a/d Rijn: een podium en productiehuis, met focus op jonge makers en ontwikkeling. Vanuit onze thuishaven in het hart van de stad Arnhem trekken we de wereld in, om die te begrijpen, impact te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen.

Bij Theater a/d Rijn wordt geprogrammeerd én geproduceerd. We tonen de beste voorstellingen van experimentele theatermakers en beginnende gezelschappen, en organiseren spraakmakende events en festivals. Ook zijn we een huis voor een nieuwe generatie makers. Theater a/d Rijn geeft hen persoonlijke begeleiding om hun werk verder te onderzoeken in residenties, hun eigen verhaal te vertellen en een zelfstandige beroepspraktijk op te zetten. Onze makers brengen avontuurlijke voorstellingen die schuren, die zichzelf én het publiek bevragen, en die nieuwe verbindingen leggen. Dans, theater, hiphop, jeugdvoorstelling, work in progress of performance installatie – vanuit verschillende disciplines, met een open blik naar de wereld en met een grote diversiteit aan stemmen. Niet alleen op ons eigen vlakke vloer podium in Arnhem, maar ook op landelijke tours en internationale festivals.

We werken samen met andere kunstenaars en maatschappelijke organisaties. Onder de vleugels van De Nieuwe Oost bundelen we onze krachten met muzikaal productiehuis BRUT in Deventer en literatuurorganisatie Wintertuin in Nijmegen. Zo vormen we een belangrijke schakel in een groot netwerk van makers en professionals.

Bij Theater a/d Rijn zie je de beloftes van de toekomst op het podium. Afwijkend van de mainstream, vol op de actualiteit en samen op zoek naar dat wat ons verbindt. Want: no human is an island.Geplande activiteiten

Datum Van Tot Activiteit Prijs
Geen evenementen op deze locatie