Arnhems synth-pop duo Youth Reserve lanceert nieuwe single ‘Girls’

Geplaatst op 14 juni 2024 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Hun vorige EP kreeg de primeur op Kink FM, ze toerden door 7 steden en speelden een releaseshow in Luxor Live. Nu presenteert het Arnhemse synth-pop duo Youth Reserve hun nieuwste single genaamd “Girls”.

Youth Reserve Girls

Waar hun vorige nummer ‘Afterglow’ een kwetsbare ondertoon had, klinkt Girls een stuk speelser. De frisse, zomerse single is catchy en ideaal om op te dansen. Met een pakkende vocal line, climactische opbouw en knallend refrein komt Youth Reserve met een nieuwe sound. Met ‘Girls’ haalt de het duo inspiratie op uit de jaren ‘90 die doet denken aan ‘Coco Jamboo’ van ‘Mr President’, aangevuld met een moderne productie.

Tekstueel verkent ‘Girls’ de complexiteit van verleiding en bedrog, waarbij de hoofdpersoon zich bewust is van de schaduwzijde van verleiding, maar er toch aan toegeeft. De track weeft een meeslepend verhaal waarbij de luisteraar wordt meegenomen in de twijfel van de hoofdpersoon: laat jij je verleiden als weet je dat het niet goed voor je is?

“We zijn ontzettend enthousiast over de release van Girls“, zegt Silvian Ilgen, zanger van Youth Reserve. “Het is een nieuwe creatieve richting die we opgaan en we zijn super benieuwd wat onze volgers er van vinden.”

Youth Reserve is een synthpop duo uit Arnhem. Geïnspireerd door acts als Future Islands, Roosevelt en Talk Talk maken de heren een mix van pop songs. Het duo heeft onlangs getekend bij het label Amber Music en brengt samen met hun zes nieuwe singles uit, waarvan ‘Girls’ de tweede is.

“Girls” is nu beschikbaar op alle grote streamingplatforms, waaronder Spotify.

> Website Youth Reserve

Tags : , ,