Arnhemse artiest Maenda blaast ambientmuziek in Nederland nieuw leven in met zijn nieuwe album: ‘They Say The Sun Is Dying’

Geplaatst op 22 februari 2024 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Nieuwe ambient & post-rock artiest Maenda brengt zijn eerste album ‘They Say The Sun Is Dying’ digitaal uit.

Maenda, ook wel bekend als Matthew Op ‘t Eijnde, wil ambient muziek een podium geven met zijn nieuwe album ’They Say The Sun Is Dying’, welke hij op 2 februari digitaal heeft uitgebracht. Het is een veelal instrumentaal album, met invloeden van artiesten als Burial, Aphex Twin, Nine Inch Nails en Massive Attack.

Maenda-They-Say-The-Sun-Is-Dying

Matthew heeft een grote liefde voor albums die je op een reis meenemen. Deze liefde heeft hij in zijn eigen album gestoken. Het is een kunstwerk die je emoties bespeelt. Wat die emoties zijn? Dat verschilt per persoon. “Ik wilde een wereld scheppen waar je in kunt verdwalen. Eentje waar je gericht naar kunt luisteren, maar ook heerlijk is als je even iets anders aan het doen bent. Wat mensen hierbij voelen, is hun eigen interpretatie; hun eigen wereldje, helemaal voor zichzelf.”, aldus Maenda.

Op dit album experimenteerde Maenda met vintage synthesizers, live drums, het sampelen van natuurgeluiden uit de Veluwe en de implementatie van filmmuziek. Dat allemaal om het album een menselijk randje te geven. Het album wordt ondersteund met meerdere videoclips, die op een abstracte wijze de cyclus van leven, dood, rouw en hoop vertellen. De release gaat gepaard met een videoclip voor de single ‘You Will Never See Me Again’. De videoclip van zijn eerste single ‘Let Go’, heeft in de loop van 2022 en 2023 meerdere indie film festival prijzen gewonnen, waaronder ‘Best Music Video’ bij Accolade Global Film Competition. Matthew Op ‘t Eijnde maakte eerder furore met zijn experimentele metal band IDEK.. Met IDEK. heeft hij shows zoals het illustere Complexity Fest gespeeld en was hij getekend bij Layered Reality Productions.

In de loop van 2024 zal Maenda met zijn band live te zien zijn in meerdere poppodia in Nederland. Dit album van Maenda is de eerste release van Pervasion Records, een nieuw platenlabel en kunstcollectief uit Arnhem, gericht op ruimtelijke muziek & performance art

Website: maenda.online
Instagram: instagram.com/maenda.music
Bandcamp: maenda.bandcamp.com
Streaming: linktr.ee/maenda
Youtube: youtube.com/@maenda

 

 

 

Tags : , , ,