Arnhemse rapper Kingsta: “Ik gebruik geregeld Congolese woorden om mijn thuisland te representen én mijn flows een Afrikaans tintje te geven”

Geplaatst op 29 oktober 2020 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

De Arnhemse artiest Kingsta draait ondertussen al heel wat jaartjes mee in de hiphop scene en heeft al een hele reeks singles, EP’s en drie albums op zijn naam staan. We spraken Kingsta voor het laatst in 2013, dus het werd de hoogste tijd om weer eens bij te praten!

Hey Kingsta, lang niet gesproken! Hoe gaat het?
Ja met mij gaat het prima, ik voel me goed. Blessed zelfs!

De laatste keer dat we je spraken was in 2013 en toen vertelde je dat het uitbrengen van ‘Verse Tape 2’ een hoogtepunt voor je was. Nu, 7 jaar later, stellen we je dezelfde vraag nogmaals. Dus, wat is je hoogtepunt anno 2020?
Man, er is in die zeven jaar zovéél gebeurd! Ik ben op FunX geweest, heb meegedaan aan het televisieprogramma Ali’s Mensentuin van Ali B en mogen optreden in een uitverkocht Luxor Live. Stuk voor stuk dingen die ik nog niet had gedaan. Geweldig dat ik dat allemaal heb kunnen doen, maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Ik kijk terug op een tijd met vette ups maar natuurlijk ook wat downs, zo is het leven nu eenmaal.

Hoe kijk je terug op een release als ‘Top Floor’?
Die track is onderdeel van mijn EP getiteld ‘Winning Mode’, die ik vorig jaar zomer heb uitgebracht. Die release werd best goed ontvangen. Ik had de track ‘Top Floor’ al klaarliggen als single. Toen ik Winning Mode ging uitbrengen besloot ik om die track er ook gewoon bij op te gooien.

Je hebt de afgelopen tijd zo’n zestien(!) releases uitgebracht met VXF, hoe bevalt die samenwerking?
Die samenwerking bevalt enorm goed. We hebben allemaal dezelfde interesses en onze neuzen staan dezelfde kant op, we weten goed welke richting we op willen gaan, zowel op zakelijk als creatief vlak. Het mooiste vind ik nog wel dat we allemaal een compleet eigen stijl hebben, maar dat die stijlen juist heel goed bij elkaar passen. Dat levert mooie én lekker dynamische releases op. Een goede onderlinge ‘chemistry’ hebben is echt belangrijk. Waar ik ook echt blij mee ben is de track ‘Geloof het niet eens’ die op de Valuta X Family tape staat. Daar moest wat mij betreft ook echt een clip bij worden gemaakt en zo geschiedde!

Hoe belangrijk is het representeren van je thuisland Congo in je muziek voor jou?
Best belangrijk, ik verwerk ook geregeld wat Congolese woorden (in het Lingala) in mijn raps om zo mijn thuisland te representen en een Afrikaans tintje aan mijn flows te geven. Maar je zult mij niet echt snel over de bloedige geschiedenis van Congo horen rappen hoor, dat is niet echt mijn ding.

Heb je nog wat tips of wijze woorden voor beginnende artiesten?
Als je er echt voor wilt gaan, dan moet je er ook echt voor gaan en dat betekent dat je soms offers moet brengen. “Don’t fuck around”, en dat kun je op twee manieren opvatten, haha!

Luister Kingsta op Spotify

Luister Kingsta op Apple Music

Volg Kingsta op Instagram

Volg Kingsta op Twitter

Beeld en tekst: Iwan – redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , , , , , ,

Reacties