Arnhemse rapper Kleine Jongen stelt zich kwetsbaar op in zijn nieuwe track ‘Antidepressiva’

Geplaatst op 28 juni 2022 Door In Hulp & Info, Kopzorgen, Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

De 21-jarige Arnhemse rapper en producer Kleine Jongen heeft op 23 juni een nieuwe track genaamd ‘Antidepressiva’ uitgebracht. In deze track vertelt Kleine Jongen openhartig over zijn verleden waarin hij een tijd in een pleeggezin heeft doorgebracht, met een flinke depressie als gevolg.

Tegenwoordig rust er nog vaak een taboe op mentaal welzijn, het volgen van therapie en het nemen van medicatie zoals antidepressiva. Met deze track wil Kleine Jongen een bijdrage leveren aan het doorbreken van dit taboe.

Het creatieproces van de track was voor hem persoonlijk best lastig, omdat hij hiervoor terug moest gaan naar het verleden en alle nare herinneringen herbeleefde, wat ook duidelijk terug te horen is in zijn lyrics: “Ja maar helemaal niemand leek te zoeken naar een oorzaak, en het had niet veel gescheeld of mijn leven was een moordzaak.”

Toch was het creëren van ‘Antidepressiva’ voor hem ook therapeutisch en droeg het bij aan een stukje traumaverwerking. Met deze track hoopt Kleine Jongen dat luisteraars makkelijker over hun eigen situatie durven te gaan praten en niet bang zijn om hulp te gaan zoeken.

Achter de schermen is Kleine Jongen ook druk bezig met een podcast rondom mentaal welzijn en er staat een album op de planning voor 2023. Volg Kleine Jongen op Instagram en Spotify om op de hoogte te blijven van nieuwe releases!

 

Zoek je zelf hulp en ondersteuning rondom depressie en angstgevoelens? In dit artikel vind je allerlei tips, ervaringsverhalen en doorverwijzingen.

Tags : , , ,

Reacties