Begin juni te zien in Theater Oostpool: ‘De Kleine Gaymeermin’, door derdejaarsstudenten van de Toneelschool Arnhem

Geplaatst op 31 mei 2023 Door In Talenten, Theater & dans

Van 6 t/m 10 juni spelen de derdejaarsstudenten van de Toneelschool Arnhem hun versie van het wereldberoemde sprookje De Kleine Zeemeermin in Theater Oostpool. Samen met regisseur Char Li Chung doken zij met het oorspronkelijke verhaal en de daarop gebaseerde Disneyfilm de repetitieruimte in. Een kleine twee eeuwen nadat Hans Christian Andersen het voor zijn geliefde schreef, brengen ze zijn verhaal op de manier waarop hij het wellicht zelf het liefst had willen vertellen. Kom je ook kijken?

De onderwaterwereld lijkt de perfecte plek voor de kleine zeemeermin. Toch is hij niet gelukkig. Wanneer hij de prins van de bovenwaterwereld redt van de verdrinkingsdood, raken ze op slag verliefd. Ze vinden elkaar in het onstilbare verlangen naar een wereld om in thuis te komen. Maar bestaat die wereld waarnaar ze zoeken wel?

Theater Oostpool speelt De Kleine Gaymeermin, naar het wereldberoemde sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Regisseur Char Li Chung en de derdejaars studenten van de ArtEZ Toneelschool doken met het oorspronkelijke verhaal en de daarop gebaseerde Disneyfilm de repetitieruimte in. Een kleine twee eeuwen nadat Andersen het voor zijn geliefde schreef, brengen ze zijn verhaal op de manier waarop hij het wellicht zelf het liefst had willen vertellen.

De Kleine Gaymeermin is een mix van toneel en musical, van Andersen en Disney, van het leven onder en boven water. Een verhaal over liefde en je plek vinden, en de offers die je bereid bent daarvoor te brengen.

Theater Oostpool en ArtEZ Toneelschool

De ArtEZ Academie voor Theater & Dans en Theater Oostpool werken voor de dertiende keer samen. Elk jaar maken derdejaars studenten als onderdeel van de acteursopleiding een voorstelling met Theater Oostpool. Onder leiding van regisseur Char Li Chung en het Oostpoolteam wordt een nieuwe generatie acteurs klaargestoomd voor het professionele podium. De Kleine Gaymeermin als queer hervertelling van een klassiek verhaal past naadloos in het oeuvre van Char Li Chung.


Duur ca. 90 minuten
Leeftijd 12+  | In de voorstelling zit een stroboscopisch effect

> Bekijk hier de complete speellijst en bestel online tickets

Tags : , ,