De Arnhemse zangeres Diffy doet het altijd net een beetje anders [interview]

Geplaatst op 15 januari 2021 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Van de in het oog springende lipketting tot haar eigenzinnige alternatieve R&B sound: de Arnhemse artieste Diffy doet het altijd net een beetje anders, zoals haar artiestennaam al doet vermoeden. We spraken met haar over haar nieuwste single, toekomstplannen en natuurlijk die bijzondere lipketting.

Hey Diffy, hoe gaat het met je?
Het gaat goed, ik voel me erg lekker!

Je hebt laatst de single ‘With U’ uitgebracht, hoe kijk je daarop terug?
Ik was eigenlijk best zenuwachtig voor deze release. Deze track heeft een wat meer commerciële sound en verschilt daardoor wel wat ten opzichte van mijn vorige releases. Maar ik vond het wel tijd om ook een keertje zo’n track uit te brengen. Nu ‘With U’ al een tijdje uit is ben ik er enorm tevreden over, de streams gaan lekker. I’m happy!

Als mensen Diffy horen, wat is dan het eerste waar ze vaak aan denken?
Aan de naam Diffy, oftewel Different of anders. Het klinkt een beetje anders en sluit goed aan bij wie ik ben, zowel qua persoon als artiest.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Het is een beetje een mengelmoes waarvan alternatieve R&B het hoofdingrediënt vormt, met hiphop en neo-soul als smaakmakers. Mijn sound is lastig in één hokje te plaatsen en dat wil ik ook helemaal niet.

Wanneer heb jij voor jezelf besloten om je echt serieus op muziek te gaan storten?
In 2010 begon het eigenlijk met Black Rose Rebelz. We hebben samen veel showtjes gedaan en allerlei leuke dingen meegemaakt, maar uiteindelijk kwam dat een beetje stil te liggen en gingen we allemaal een wat andere kant op. Daarna ben ik een tijdje wat minder actief geweest op muzikaal vlak, tot ongeveer drie jaar geleden. Toen besloot ik mijn moment te pakken en helemaal opnieuw te beginnen als Diffy.

Hoe kijk je aan tegen de vertegenwoordiging van vrouwen binnen de urban muziekscene?
Ik vind dat veel vrouwelijke artiesten zich de afgelopen jaren steeds beter in de picture hebben weten te spelen en echt goed vertegenwoordigd zijn. Dat was zo’n 10 jaar geleden wel wat anders, maar ik merk dat veel vrouwelijke artiesten echt ‘on top of the game’ zijn.

Hoe bevalt je partnership met  Luminari Records?
Goed! We hebben een tijdje terug een urban event georganiseerd bij Willemeen en dat was een hele toffe avond. Het achterliggende idee van een lokaal platform voor opkomende artiesten steekt ook goed in elkaar. Dat is iets wat eigenlijk elke stad nodig heeft voor jong en opkomend talent.

Zie je jezelf dan ook echt als een Arnhemse artiest?
In het begin eigenlijk niet, ik kom wel uit Arnhem maar keek ik al snel buiten de stadsgrenzen, want hier in Arnhem gebeurde niet zoveel. Althans, dat dacht ik,  maar daar ben ik wel echt op teruggekomen. Als artiest moet je namelijk ook echt een lokale focus hebben, dus je lokale scene ondersteunen en de samenwerking opzoeken. Vandaar dat ik een tijdje geleden ook samen met het initiatief ‘Wij Zijn Arnhem’ een korte Ode aan Arnhem heb gemaakt.  Ik voel me tegenwoordig dus echt een Arnhemse artiest, ‘trying to make it big!’

Je hebt het afgelopen jaar twee singles uitgebracht die het goed doen, hoe ga je dit doorpakken?
Achter de schermen ben ik druk bezig met een EP, maar die staat pas voor het komende jaar op de planning. Vooralsnog ga ik mijn luisteraars eerst nog even opwarmen met wat singles, ik hoop er dit jaar sowieso nog eentje uit te kunnen brengen.

Je draagt je bijzondere lipketting zo vaak dat het eigenlijk een soort trademark van Diffy is geworden. Kun je daar misschien iets meer over vertellen?
Daar gaat geen diepere betekenis of iets dergelijks achter schuil hoor, haha. Die ketting zag ik thuis gewoon eens liggen en toen dacht ik bij mijzelf: ik heb een oorbel en een lippiercing, laat ik die eens aan elkaar verbinden met dat kettinkje. De rest is geschiedenis, ik draag deze lipketting ondertussen al dik twaalf jaar met veel plezier.

Heb je misschien nog wat tips of advies voor jong en opkomend talent binnen de muziekwereld?
De muziekwereld kan best hard zijn, vooral als je jonger bent. Dat heb ik zelf ook wel gemerkt, op jongere leeftijd ben je een stuk meer beïnvloedbaar dan je zelf vaak doorhebt. Lekker doen wat je zelf wilt doen en je niet teveel aantrekken van wat anderen daarvan vinden, dat is echt heel belangrijk en soms ook echt moeilijk. Just be you!

📷 Diffy op Insta

🎵 Diffy op Spotify

🎵 Diffy op Apple Music

Beeld: Iwan – redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , , , , ,

Reacties