De Basis organiseert deze zomer haar eerste Summerschool voor muzikaal talent

Geplaatst op 28 juli 2020 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Muzikale makers opgelet! De Basis organiseert deze zomer haar eerste Summerschool voor muzikaal talent. Drie dagen lang dompelt een groep van muzikanten, producers en songwriters zich onder in alles wat muziek is. Onder begeleiding van professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie gaan de acts aan de slag met hun eigen ontwikkelvraag. Daarnaast is er extra aandacht voor het muzikanten-bestaan in coronatijd en werken we aan nieuwe, creatieve mogelijkheden in de 1,5 meter samenleving. Meld je snel aan!

Drie dagen de diepte in
In deze tijd, waarin vele concerten en festivals niet doorgaan en (inter)nationale tours worden gecanceld, is onze lokale muziekscene belangrijker dan ooit. Daarom organiseert De Basis in samenwerking met Doornroosje, ArtEZ conservatorium, Poppunt Gelderland en De Nieuwe Oost Pop De Basis Summerschool. Bands, elektronische of hiphop acts gaan van 24 t/m 26 augustus aan de slag met een professionele coach uit de muziekindustrie. Naast muzikaliteit en podium performance besteden we specifiek aandacht aan de ontwikkeling van het ondernemerschap van de makers en de mogelijkheden in deze nieuwe tijd.

Bomvol programma
Tijdens de Summerschool duik je o.l.v. professionele coaches drie dagen een muzikale bubbel in. We werken in verschillende ruimtes van Doornroosje met het startschot op maandagmiddag 24 augustus. Het volledige programma vullen we pas in als de deelnemende acts geselecteerd zijn, maar de eerste dag staat in het teken staan van kennismaking met elkaar en met je coach. Je bespreekt je ontwikkelvraag en in de avond spelen alle acts een korte set voor elkaar. In de dagen erna wordt aan de live act gewerkt, aan nummers geschaafd en aan de setlist gesleuteld. Er vindt zowel muzikale verdieping met de hele act/band plaats als individueel. Hiernaast kijk je in een masterclass naar het grotere geheel. Hoe kun je als band in deze tijd je bestaansrecht versterken? Hoe bouw je een eigen community op en hoe kun je een beroep doen op je achterban? Om dit concreet te maken, ontwikkelen we het concept ‘Adopteer een live show’. Hierin stimuleren we particuliere muziekliefhebbers om jullie als act te boeken in bijvoorbeeld hun achtertuin, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen.

Wat vragen we van jou?
De Basis Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld en zich graag verder willen ontwikkelen. Concreet betekent dit het volgende: je hebt de release van minstens 1 EP op je naam staan, je hebt live-ervaring van minstens 1 tour of andere relevante ervaring en bent gemotiveerd om stappen te zetten in je muzikale én organisatorische ontwikkeling. Daarnaast is het belangrijk dat je de gehele periode van de Summerschool beschikbaar bent. De Basis verzorgt twee overnachtingen en alle maaltijden zodat je ook daadwerkelijk in een driedaagse bubbel komt.

Als bijdrage vragen we €50,- per deelnemer. De rest van het programma wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners, gemeente Nijmegen en het Rabobank Coöperatief Fonds. Tot slot vragen we je tijd en toewijding in de weken na de Summerschool (september en oktober) om het ‘Adopteer een live show’-gedeelte tot uitvoering te brengen. Het doel is om in deze periode minimaal drie keer op te treden waarvan de inkomsten bestemd zijn voor de muzikant.

Meld je aan!
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot maandag 10 augustus 12 uur via dit Summerschool aanmeldformulier. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. We streven naar een brede mix van genres en zoeken we naar een combinatie van bands en muzikanten/producers/songwriters. Er is in totaal plek voor vijf acts.

Beeld en tekst: debasisnijmegen.nl

Tags : , ,

Reacties