De nieuwe EP ‘Fractalnoia’ van Arnhems talent Cassandra Onck: een ode aan moed

Geplaatst op 1 maart 2023 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Op 10 maart brengt de Arnhemse Cassandra Onck haar nieuwe EP Fractalnoia uit. Haar nieuwste werk komt voort uit een persoonlijke zoektocht naar nieuw houvast wanneer je ervaart dat de belangrijkste dingen in het leven niet maakbaar zijn. Op 9 maart wordt de EP release gevierd tijdens een bijzondere liveshow in poppodium Luxor Live.

Zoektocht naar waarheid

Voor Fractalnoia ging Cassandra in gesprek met mensen buiten haar eigen belevingswereld: van sterrenkundigen tot jehova’s getuigen. Op zoek naar nieuwe bouwstenen om om te gaan met dat wat we niet zeker weten. “Waarheid is de focustrack van de EP. Het is een ode aan de moed om dat wat je kent los te laten, en te vertouwen op iets dat (nog niet) zeker is,” aldus de jonge muzikante.

Liveshow en tour

De resultaten van haar zoektocht deelt Cassandra de komende maanden via een fysieke nieuwsbrief per post en een liveshow waarmee ze gaat touren door Nederland en Vlaanderen. Te beginnen met 9 maart, waarop de release van Fractalnoia gevierd wordt tijdens een feestelijke avond in Luxor Live. In een eenmalig voorprogramma zullen de Arnhemse legendes Tim Lenders en Jesse Laport samen met aanstormend talent Mirte van den Bos hun eigen perspectief delen op de thema’s van Fractalnoia.

Kunst en wetenschap

In Fractalnoia zingt Cassandra over de vragen die we op school niet stellen en belichaamt ze de verbinding tussen kunst en wetenschap. Geïnspireerd door hiphop grootheden, chansonniers en neurowetenschappers brengt Cassandra, die een talententraject doorloopt bij muzikale broedplaats De Basis in Nijmegen, samen met een elektronische band haar zoektocht tot leven. Haar scherpe Nederlandstalige teksten een liefdevol wapen tegen vastgeroeste kaders.

FRACTALNOIA verschijnt op 10 maart 2022 en is hier te pre-saven. Check www.cassandraonck.nl om op de hoogte te blijven van nieuwe speeldata. Kaarten voor de show in Luxor Live zijn hier te koop.

 

Beeld: Roy Soetekouw

Tags : , , , ,