Elf vrouwelijke artiesten brengen gezamenlijke single ‘Geen Tijd’ uit

Geplaatst op 24 augustus 2021 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Op 20 augustus hebben elf vrouwelijke artiesten de gezamenlijke single ‘Geen Tijd’ uitgebracht. Met deze unieke ‘all female cypher’ vragen zij aandacht voor het gebrek aan support voor de vrouwelijke artiest in de Nederlandse hiphop/urban scene. In deze door mannen gedomineerde wereld krijgen steeds meer vrouwelijke artiesten een spot. Maar volgens de Arnhemse zangeres en  initiatiefnemer Joyce van Stuijvenberg is het aandeel nog veel te laag. 

 
Stream ‘Geen tijd’ op Spotify


Joyce
, zangeres en hoorbaar op de track, ziet het als haar missie om vrouwelijke urban artiesten een groter bereik te geven. Dit doet ze via het platform NLvibes dat ze in 2018 oprichtte. Aanstormend en ongezien talent kan bij NLvibes terecht voor muziekpromotie en projecten waarin talentontwikkeling en professionalisering centraal staan. Daarnaast organiseert NLvibes projecten zoals het Female Cypher project waaruit de single ‘Geen Tijd’ voortkomt. “Waar mannelijke artiesten makkelijk samenwerken, netwerken en zo de kennis vergaren om zelfstandig muziek uit te brengen en succesvol te worden, blijven de vrouwelijke artiesten helaas nog achter. “Samen een cypher uitbrengen, brengt ons dichter bij elkaar,” aldus Joyce.

De single ‘Geen Tijd’ is uitgebracht op het Arnhemse label La Fam Records en is een noodkreet vanuit de dames: “Veel mensen uit de industrie hebben geen tijd voor jou als vrouwelijke urban artiest. Pas wanneer je groot bent, nemen mensen je serieus.” En dat is volgens Joyce onderdeel van het probleem: er is in de basis te weinig support. Met ‘Geen Tijd’ laten de zangeressen stuk voor stuk horen dat het tijd is voor verandering.

De cypher is een aanloop naar het all female schrijverskamp ‘The Heartist’, waarin 20 vrouwelijke artiesten, producers en songwriters werken aan een gezamenlijke EP. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op @NLvibes.

Op ‘Geen Tijd’ hoor je (op volgorde van de track) de artiesten: 1. Joyce, 2. Cheyenne Toney, 3. Telezah, 4. Jamily Jordan, 5. Pearl Ramos, 6. Lunamara, 7. Sojourner Phyllis, 8. Samira Harding, 9. D’MAUD, 10. Severa (Si Christina), 11. Kimberley Ramos. 

@joycemusic
@iamcheyennetoney
@telezahtahirah
@jamily.jordan
@pearlxramos
@lunamaramusic
@sojournerphyllis
@samiraharding
@dmaudofficial
@kimberleymungra
@severa.christina

 

Tags : , , ,

Reacties