Hiphop, funk en jazz in ‘Moving Sounds’ van urban dansmaker Ruben Chi

Geplaatst op 5 maart 2020 Door In Talent uit Arnhem, Talenten, Theater & dans

De Arnhemse urban danser en choreograaf Ruben Chi maakt zijn eerste voorstelling bij productiehuis De Nieuwe Oost: Moving Sounds. Chi combineert in deze voorstelling zijn passie voor de hiphopcultuur met muzikale invloeden uit de funk en jazz. Geïnspireerd op de battle scene brengt Chi locking, breakin’, housedance en hiphop in het theater. Moving Sounds gaat op donderdag 26 maart in première in Theater a/d Rijn, tijdens het Moving Futures Festival in Arnhem. De voorstelling is daarna in Arnhem te zien op 1 & 2 april in Theater a/d Rijn en tijdens DansTREK op 18 april in Stadstheater.

Moving Sounds
Samen met dansers van verschillende achtergronden zoekt Ruben Chi een connectie met ieders innerlijke ervaringen. Vol energie en bezieling creëren ze de dansers de muziek die het ritme van de bewegingen bepaalt en ontdekken ze daarmee de verschillende ritmes van het leven. Ze maken een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Vanuit eigen kracht en verhalen raken deze energieke performers je vol bezieling recht in het hart.

Biografie Ruben Chi
Ruben Chi (oprichter ‘Ghetto Funk Collective’ en vijfvoudig winnaar Juste Debout, organisator SoulCypher) is urban danser, choreograaf en docent met roots in de hiphop cultuur. Na zijn opleiding Artiest Dans Urban, werd Chi internationaal bekend en geroemd als uitvoerend danser (o.a. voor Armin van Buuren en Ladies of Soul) en reisde de wereld rond om te dansen in grote shows en battles. Als organisator van het urban-event SoulCypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers. Bij productiehuis De Nieuwe Oost richt hij zich op zijn ambities als dansmaker. Zijn doel is via urban dans verbindingen te maken die voorbij alle culturen gaan.

Speellijst
26 maart 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem* (première) @Moving Futures Festival
1 & 2 april 2020 Theater a/d Rijn, Arnhem, ism Operation Beats
18 april Stadstheater, Arnhem @ DansTREK
3 mei 2020 Framed Festival, Arnhem
8 mei 2020 LUX, Nijmegen*
12 mei 2020 De Nieuwe Vorst, Tilburg*
6 & 7 juni 2020 International Dance Festival, Birmingham (UK)
10 juni 2020 Dansmakers, Amsterdam*
24 okt 2020 Bellevue, Amsterdam
11 jan 2021 Concordia, Enschede
8 april 2021 LUX, Nijmegen

* Onderdeel van Moving Futures Festival

Meer informatie & tickets via denieuweoost.nl

Ruben Chi:
“Ik kom vanuit een hiphop achtergrond waarin zelfexpressie en vrijheid om te zijn wie je bent centraal staan. Dat is ook het uitgangspunt voor mijn werk. Mijn ambitie is een maker te worden die de urban arts naar een volgend level brengt. In het theater en daarbuiten.” – Ruben Chi

Preview Moving Sounds – Ruben Chi from De Nieuwe Oost on Vimeo.

> rubenchi.com
> Facebook Ruben Chi
> Instagram Ruben Chi

Tags : , , , , , , ,

Reacties