Interview: 17-jarige Arnhemse rapper Mauro scoort met zijn EP ‘Gemengde Gevoelens’

Geplaatst op 19 februari 2019 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Op 18 januari bracht de 17-jarige Arnhemse rapper Mauro zijn EP ‘Gemengde Gevoelens’ uit, die na een week al meer dan 10.000 streams op Spotify behaalde. Mauro zit op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht en is daar elke dag in de studio bezig met zichzelf te ontwikkelen als artiest en het maken van tracks. We gingen bij Mauro langs en spraken met hem zijn nieuwe EP, inspiratiebronnen en meer.

Op welke leeftijd ben je begonnen met het maken van muziek?
Ik was er al vrij vroeg bij! Toen ik 4 jaar was ging ik al met mijn vader mee naar zijn optredens, waar ik zelf ook af en toe meedeed. Ik ben nu denk ik ongeveer twee jaar echt serieus bezig met het maken van mijn eigen tracks.

Wie zijn je inspiratiebronnen binnen de rapscene?
Die zijn heel verschillend. Ik kan mezelf laten inspireren door een Josylvio of Idaly, maar het nieuwe album van Snelle vind ik ook echt viraal, een echte hype. Dat album is een grote inspiratiebron voor me geweest. Ik put eigenlijk inspiratie uit alle muziek die ik luister, van hiphop uit de polder tot artiesten uit het buitenland, zoals Burna Boy uit Nigeria.

Hoe is je EP ‘Gemengde Gevoelens’ tot stand gekomen?
Begin 2017 begon ik samen te werken met Double-B. Ik merkte dat we in korte tijd veel tunes hadden gemaakt. Voorheen had ik wat meer moeite met het echt afronden van tracks, maar samen met Double-B ging dat juist erg goed. Op een gegeven moment hadden we echt tien tunes af. We vonden het zonde om nummers op de plank te laten liggen, dus een EP uitbrengen bood uitkomst.

Hoe verliep het gehele proces van het maken van de EP?
Goed, het werktempo lag hoog waardoor de EP vrij snel klaar was. Ik denk dat we gemiddeld zeker 2 tot 3 tunes of opzetjes daarvoor maken per studiosessie. Zo had ik voldoende tunes om binnen een halfjaar drie EP’s uit te kunnen brengen. De samenwerking met producer Double B verloopt ook erg lekker. Wij zijn echt een flexibel duo wat dat betreft. Benji en ik kunnen met z’n tweeën heel gefocust en productief te werk gaan. Die chemie heb ik nog met niemand anders gehad op muzikaal vlak. Hij is echt belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling als artiest het afgelopen jaar.

Vanwaar de naam ‘Gemengde Gevoelens’?
Op de EP beschrijf ik meerdere gevoelens. Mijn muziek is gebaseerd op moodswings, waardoor ik dus de ene dag kan rappen over hoe ik verliefd ben en de dag erna over dat ik niks te maken wil hebben met het hele liefdesleven. Vandaar de naam ‘Gemengde Gevoelens’.

Is er iets wat maar weinig mensen over je EP weten?
De EP bestaat eigenlijk uit tunes die allemaal al een jaar oud zijn, alleen Mamita is afgelopen december opgenomen. Dat nummer hebben we nog toegevoegd aan de EP, terwijl deze eigenlijk al drie maanden klaar was.

Als je één Nederlandse artiest mocht kiezen, met wie zou je dan een track willen maken?
Natuurlijk is het makkelijk om een naam als Lil’ Kleine of Boef te noemen, maar als ik echt zou moeten kiezen ga ik voor een samenwerking met Josylvio. Dat zou echt een dikke productie worden. Wie weet wat de toekomst nog voor mij in petto heeft!

Je EP is nu bijna een maand uit. Welke reacties kreeg je erop?
Veel goede reacties, daar ben ik echt blij mee! Ik zit echt op een ander niveau, vooral in vergelijking met mijn oudere tracks. Ik heb mezelf goed kunnen laten zien en ben ervan overtuigd dat de volgende tunes nog hogere levels gaan halen. 

Wat is jouw favoriete track van je EP en waarom?
Mijn favoriet is 100% de laatste track ‘Mamita’. Dat nummer is echt kenmerkend voor de stijl die ik verder wil gaan doorzetten. 

Waar gaat het nummer ‘Mamita’ eigenlijk over en wat was je inspiratie voor deze track?
Benji tikte de beat en ik werd op dat moment heel erg geïnspireerd door Idaly, dus begon ik een beetje op zijn manier te flowen. Oja, ik was ook wel een beetje in de ‘love mood’, haha. Zo kwam Mamita dus tot stand.

Waar zou je nog graag een keer willen optreden?
Ik zou los willen gaan op WOO HAH, de mensen die dat festival bezoeken zijn allemaal hyped up en komen daar echt voor de muziek. Lijkt me te gek om daar een showtje neer te zetten!

Wat is leukste en het minst leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt bij een show?
Natuurlijk is het minder leuk als je een show hebt en de bezoekers het niet voelen of niet viben op je wave. Dat kan gewoon gebeuren, daar moet je mee kunnen omgaan als artiest. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn shows de laatste tijd steeds beter worden ontvangen. Bij FRIS in Luxor Live merkte ik bijvoorbeeld dat iedereen daar was om samen los te gaan. Ik weet ook dat ik qua reputatie niet altijd even sterk heb gestaan, omdat mensen ‘de ware ik’ nog niet kenden. Nu ben ik bezig alles om te zetten in positiviteit en wat dat betreft heb ik het idee dat ik goed op weg ben.

Wie is ‘de ware Mauro’ dan ?
Ik ben eigenlijk heel rustig, alleen als ik met mijn mensen ben ga ik los. Van nature ben ik ik een vrij afwachtend persoon. Mensen hebben vaak een beetje de indruk dat ik arrogant ben. Althans, dat hoor ik weleens. Wanneer ze dan met mij in gesprek gaan zien ze pas hoe ik werkelijk ben.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je carrière?
Moeilijk te zeggen, ik heb nu al veel mooie herinneringen mogen verzamelen. De optredens in Musis en Luxor Live bij FRIS en Vunzige Deuntjes, dat zijn echt mooie momenten. Met mijn tune ‘Pick up your phone’ had ik op Spotify binnen een half jaartje mijn eerste 100.000 streams behaald. Dat is ook iets waar ik zeer trots op ben.

Heb je nog tips voor opkomende artiesten in Nederland?
Zeker, vooral doorzetten! Mensen zullen altijd zeggen dat iets niet te behalen valt als je nog geen status of iets hebt, maar als je echt wilt, dan ga je er vanzelf komen, KEEP GRINDING!

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Ik blijf gewoon mijn ding doen. Ik ben in gesprek met meerdere partijen om een grote stap in de scene te maken en hoop dat die stap goed wordt ontvangen. Veel tunes, clips en wie weet drop ik nog wel een EP.

Mag je al wat verklappen over je volgende release?
Ik heb sowieso nog een clip liggen van een tune van de EP. Verder kunnen jullie misschien een eerste featuring gaan verwachten. Eigenlijk wil en kan ik daar nog niet veel over verklappen…

> Mauro op Instagram
> Mauro op Facebook
> Mauro op Snapchat

Mauro – Gemengde Gevoelens EP

Spotify
iTunes
Tidal
Beatport

 

Beeld: La Fam

Tags : , , , , ,

Reacties