Introdans en Toneelgroep Oostpool zoeken jong talent

Geplaatst op 11 december 2017 Door In Hulp & Info, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd

Ieder jaar maakt Toneelgroep Oostpool een coming-of-age voorstelling met jongeren uit Oost-Nederland. De komende coming-of-age voorstelling Sacre du Printemps wordt gemaakt in coproductie met het Arnhemse dansgezelschap Introdans én in samenwerking met de Deventer Schouwburg en het Apeldoornse Theater Orpheus. Vanaf 1 september kunnen jongeren tussen de 14 en 19 jaar zich inschrijven voor de audities via het online inschrijfformulier. De audities vinden plaats in januari en februari 2018. Je kunt je inschrijven voor de disciplines acteren, dans, zang, muziek en vormgeving (decor, kostuum).

*Inschrijven is alleen mogelijk als je niet eerder mee hebt gedaan met een coming-of-age voorstelling van Toneelgroep Oostpool.

Oostpool coming of age Sacre du Printemps

Aanwakkeren van talent
De gezelschappen betrekken de jongeren bij alle vakgebieden; niet alleen spel en dans, maar ook vormgeving, kostuums en muziek. Het levert een reeks ontwapenende voorstellingen op die de toeschouwers met een flinke dosis humor de intense puberteit laat (her)beleven. Afgelopen jaren bleek de ambitie van verschillende jongeren te zijn aangewakkerd door deze eerste ontmoeting met de professionele podiumkunsten: zij kozen voor een vervolgopleiding in het theater. Voor anderen was het een onvergetelijke ervaring met een hechte groep leeftijdsgenoten.

Een offerritueel voor alle regels
Meer dan 100 jaar geleden werd het ballet Le Sacre du Printemps voor het eerst opgevoerd. Meteen was het mis: het publiek was woedend en toeschouwers vielen flauw. Het ballet verbeeldt een meedogenloos ritueel waarin een tot offer gewijde maagd zich dood danst zodat de lente kan beginnen. De choreografie en muziek schopten tegen alle klassieke ballet- en muziek-regels. Toneelgroep Oostpool en Introdans herscheppen samen met een groep jongeren dit radicale ballet.

>> Website Oostpool
>> Website Introdans

Beeld: Krista van der Niet

Tags : , , , , , , ,

Reacties