Jong lokaal talent op de planken tijdens zevende editie Rozessie op donderdag 19 mei bij Rozet

Geplaatst op 12 mei 2022 Door In Mis het niet, Rozessie, Talent uit Arnhem, Talenten

Op donderdag 19 mei vindt de zevende editie plaats van Rozessie, de vrijplaats voor jonge makers. De 3e verdieping van Rozet Arnhem verandert deze avond in een grote huiskamer, mét een podium. Hier krijgen jonge performers uit Arnhem en omgeving de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

Ook deze editie is er weer een enorm gevarieerde line-up samengesteld, met Jozefien (singer-songwriter), Kayla Rizq (hyperpop/glitchcore) en Daan Ferman (schrijver). Entree voor Rozessie is zoals altijd gratis. De podiumsessies duren elk ongeveer twintig minuten en tussendoor draait CHÓ een fijne mix aan Afro, Dancehall en R&B tunes. Host van deze avond in Yağmur a.k.a. Rain.

Rozessie is de plek bij uitstek om onder het genot van een gratis hapje en een drankje contacten te leggen met andere jonge artiesten en creatieve geesten. Ook worden er video-opnames en foto’s gemaakt van de optredens, zodat deelnemende artiesten er ook nog eens een toffe registratie van hun optreden aan overhouden!

 

Line-up Rozessie – donderdag 19 mei 2022

 Jozefien (singer-songwriter)

Jozefien (voorheen ‘Jo Sea’) schrijft nummers die folk, singer-songwriter en pop laten samensmelten. De muziek vertelt persoonlijke verhalen die zijn verbonden met grotere concepten over het leven en mensen, zoals heimwee, levensfasen en geluk. Jozefien werkt momenteel aan haar eerste album na een tweetal singles te hebben uitgebracht. De titel van het komende album luidt ‘A Voice Calling Out’. Verhalen van een stem die te zacht lijkt voor een luide maatschappij. Een album dat wil vertellen: wees eerlijk en teder naar elkaar en wees jezelf. 

> Jozefien op Instagram

Daan Ferman (schrijver)

De in Arnhem geboren en getogen Daan Ferman (28) is naar eigen zeggen een professioneel klaploper en houdt zich bezig met het geschreven woord als kunstvorm. Als een soort eigentijdse troubadour put hij niet alleen inspiratie uit zijn eigen leven, maar ook uit het werk van onder andere Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Joni Mitchell en Bob Dylan. Tijdens deze editie draagt Daan divers eigen werk voor.

> Daan Ferman op Instagram

Kayla Rizq (hyperpop/glitchcore)

Kayla Rizq (hij/hem) is een Indonesische artiest/ producer, geboren en getogen in Zuid-Jakarta maar momenteel woont hij in Arnhem. Met zijn nieuwe ‘404 EP’ waagt hij zich in de wereld van subversieve elektronische muziek waarbij hij muzikale elementen en thema’s uit onder andere breakcore, cloud rap, electropop, glitchpop, synthpop en hyperpop laat samenkomen tot een eclectisch geheel.

> Kayla Rizq op Instagram

Chó (DJ)

Mensen die CHÓ goed kennen weten het al langer: waar CHÓ is volgt de muziek vanzelf! Op vroegere leeftijd werd dit al snel duidelijk. In eerste instantie als klassiek danseres, maar op de bassischool speelde ze ook in de plaatselijke fandare als slagwerker. Tijdens haar studie ‘urban dance’heeft ze haar liefde voor muziek verder kunnen ontwikkelen. Maar de echte stap zette ze vorig jaar toen ze beloot om te gaan te draaien. Sindsdien heeft ze al wekenlang hard geoefend, met ondersteuning van haar vrienden Pieter (van het producerscollectief CHAMOS) en DJ Exentró, en mocht ze al op menig feestje haar skills laten zien. of het nu een huisfeest is of een primetime set in een club voor vierhonderd man, haar mix van Afro, Dancehall en uplifiting R&B tracks weet CHÓ er altijd een feestje van te maken!

> CHÓ op Instagram


Rozessie #7

Waar: Op de 3e etage van Rozet Arnhem, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
Wanneer: Donderdag 19 mei van 18:00 tot ongeveer 20:30 uur
Entree: Gratis, hapjes en drankjes aanwezig!


Over Rozessie

Rozessie biedt jonge makers uit Arnhem en omgeving een podium en vrijplaats om ervaring op te doen en nieuwe dingen uit te proberen binnen een gezellige huiskamersetting. Deelnemende artiesten mogen ook nieuwe acts aandragen voor komende edities, zodat iedere editie een lekkere bonte line-up heeft en artiesten het stokje onderling kunnen overdragen.

Rozessie is een initiatief vanuit Rozet en Jongin Arnhem. Voor de rest van 2022 staan er nog een vijftal edities van Rozessie op de planning, iedere derde donderdag van de maand bij Rozet, behalve in juli en augustus. Wil je meedoen als artiest of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar rozessie@rozet.nl. De registraties van de vorige edities zijn hier te bekijken.  

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Reacties