Jonge ondernemers: Niels (25) helpt jongeren van angstklachten af

Geplaatst op 10 juli 2019 Door In Hulp & Info, Jonge ondernemers, Talent uit Arnhem, Talenten, Werk, geld & wonen

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf. De 25-jarige Niels is een van deze jongeren. Met zijn bedrijf Angsthelden helpt hij mensen van hun angstklachten af.

Hoe ben je begonnen met het bedrijf? En hoe loopt het nu?
In 2014 kreeg ik last van een angststoornis. Het begon met plotselinge paniekaanvallen en voor ik het wist durfde ik echt niks meer. Ik had angst voor alles waarbij ik het idee had de controle over mezelf kwijt te kunnen raken. Ik ging niet meer naar feestjes, durfde niet meer met het OV en bleef eigenlijk het liefst gewoon thuis.

Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in psychologie en besloot ik om iets met mijn ervaringen te gaan doen. Toen ik van mijn paniekaanvallen af was, wilde ik andere mensen met dergelijke klachten gaan helpen. Zo is het idee voor Angsthelden ontstaan. Dit bedrijf heb ik samen met mijn compagnon opgezet. We helpen jongeren maar ook volwassenen van hun angstklachten af of proberen deze juist te verminderen. Hierbij werken we met nieuwe technieken zoals virtual reality, in combinatie met bewezen technieken vanuit de psychologie.

Toen het idee voor dit bedrijf zich in mijn hoofd nestelde, besloot ik het ook te bespreken met mijn toenmalige psycholoog. Al snel bleek dat we dezelfde visie hadden over tal van zaken, waarop we besloten om het avontuur samen aan te gaan. Hij als psycholoog en ik als ervaringsdeskundige. Op deze wijze kunnen we mensen zo goed mogelijk helpen.

Daarnaast heb ik veel aan mijn vriendin gehad. Zij heeft ons geholpen met het produceren van video’s, de inzet van social media en al dat soort zaken. Het grootste voordeel van een eigen bedrijf hebben is toch echt wel de vrijheid en de mogelijkheid om iets neer te kunnen zetten waar je zelf volledig achter staat.

We zijn nog steeds elke dag druk bezig om zoveel mogelijk mensen te helpen. Momenteel zijn we na aan het denken over modellen waarbinnen psychologen en therapeuten kunnen aansluiten op onze werkwijze. Maar dat is vooralsnog toekomstmuziek, we willen ons eerst blijven focussen op de verdere verbetering van de zorg die we leveren. Dat staat altijd voorop. Nog een tip voor jongeren die ook willen starten met ondernemen: zoek iets waar je echt passie voor hebt, dan voelt het vaak niet eens als werken!

Ook een eigen bedrijf beginnen?
Alle informatie die je nodig hebt om een bedrijf te beginnen is te vinden op de website van Kamer van Koophandel. Daarnaast zijn er verschillende programma’s die je kunnen helpen, zoals het project ZomerOndernemer. Tijdens de zomervakantie leer je hierbij hoe je een eigen bedrijf op kunt zetten. Je krijgt dan o.a. training, advies en tips. ZomerOndernemer is voor jongeren van 15 t/m 22 jaar en duurt ongeveer zes weken. Na afloop bepaal jij zelf of je verder gaat met je bedrijf.

Ook interessant: Ondernemen tijdens je studie: Philip (23) hielp studenten met bijles en tentamenvoorbereiding.

Tags : , , , ,

Reacties