Kunstbende Gelderland organiseert gratis workshopdagen in Arnhem en Velp

Geplaatst op 16 december 2018 Door In Hulp & Info, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd

Kunstbende Gelderland organiseert in januari diverse workshopdagen en een tweetal losse workshops in Arnhem en Velp. Op 13 januari is er een speciale workshopdag bij Popcentrum Jacobiberg in Arnhem en op 18 januari eentje bij Dansschool Studio 26 in Velp. De twee losse workshops vinden plaats op zaterdag 12 januari (creatief schrijven i.s.m. Loesje) en op 19 januari (workshop conceptontwikkeling i.s.m modeduo Maison The Faux).

De diverse workshops zijn gratis te volgen, ook door jongeren (tussen de 13 en 18 jaar) die zich (nog) niet hebben inschreven als deelnemer voor Kunstbende 2019. Opgeven voor de workshops kan via de website van Kunstbende.

Workshopdag 13 januari – Popcentrum Jacobiberg

Workshop SONGWRITING van Glenn Foreman (Winnaar Grote Prijs van Nederland 2018):
We gaan kijken naar uit welke delen een popsong bestaat om vervolgens in te zoomen op de twee grote elementen instrumentaal en tekst. In plaats van te wachten tot er opeens een wereldhit uit je pen glijdt, kun je gewoon aan de slag! In de workshop behandel ik een aantal trucs die ik geleerd heb en die me helpen. Voor instrumentaal gaan we kijken naar wat de functie van een akkoord in een progressie is (en kan zijn!). Hiervoor gebruik ik mijn gitaar én bestaande songs. Voor het onderdeel tekst ga ik het hebben over de ‘’writers block’’ en wat daartegen te doen is. Er zijn allerlei fantastische oefeningen om je te wapenen tegen schrijfstilte, daar wil ik er een paar van uitlichten.

Workshop ZANG van Merijn van Haaren (zanger band Navarone):
Zingen kan op allerlei verschillende manieren en stijlen. Maar elke stijl overlapt voor het grootste gedeelte met de andere stijlen. In de workshop gaan we samen kijken naar die overlappingen en gaan we in jouw stijl kijken hoe we meer uit je stem kunnen halen! Als je jezelf begeleidt, neem dan je instrument mee.

Workshop THEATER van Stefano Keizers (kleinkunstenaar):
In de workshop theater ga je de volgende vragen behandelen: Hoe zet je, je over schaamte heen? Hoe kom je op een idee? Hoe sticht je verwarring?

Workshop DJ van Daniel Williams & New People:
Produceren: Hoe componeer je een nieuwe track? Tijdens de workshop ga ik compositietechnieken behandelen die je gaan helpen met het scheppen van samenhang in je nummer en het doorbreken van de ‘writersblock’. Ook ga ik stof behandelen met betrekking op het produceren van een nummer.

Draaien: Tijdens dit onderdeel gaan we het hebben over de do’s and dont’s tijdens het draaien en over hoe bouw je een netwerk op als DJ?

Elk onderdeel duurt 1,5 uur. Na de break rouleren de twee groepen. De ene groep begint dus bij produceren, de ander bij draaien.

Workshop TAAL van Cees de Beer (Bedenker en oprichter van Mensen Zeggen Dingen):
We gaan in deze workshop aan de slag met de vrijheid van taal en de vrijheid van het schrijven, en eindigen met een voordracht van elke deelnemer.

Workshop FILMPLAN maken door Teun van Laake (filmprogrammeur Go Short Film Festival Nijmegen):
Elke film begint met een goed filmplan. Hierin staat onder andere het onderwerp van de film, hoe je dit in beeld wilt vatten en hoe je dit uit gaat voeren. Tijdens deze workshop leer je wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een goed filmplan. Als je je filmplan van te voren inlevert krijg je feedback. Als je film al af is, lever deze dan ook in. Je krijgt dan tips over hoe je je film misschien nog kunt verbeteren. Bereid in beide gevallen (inleveren van filmplan of film) ook een korte pitch over je film voor. Tijdens de workshop presenteer je in ongeveer 1 minuut wat jouw film inhoudt en waarom deze gemaakt en vertoond moet worden.

Belangrijk: lever van te voren je filmplan of film in bij Kunstbende Gelderland. Uiterlijk 8 januari. (Het inleveren van je film graag d.m.v. een online linkje. Mag ook beschermd met wachtwoord.)

>> Hier direct online opgeven

Let op: deelnemers kunnen zich op deze dag voor maximaal twee workshops opgeven.


Workshopdag 18 januari – Dansschool Studio 26

Zin om te dansen? Kom dan naar deze workshopdag waar je aan de slag gaat met Hip-Hop en Urban Temporary dans. Tijdens de workshopdag kan je van alles leren, vragen stellen en vooral veel plezier hebben! Op deze dag maak je kennis met Kunstbende en andere deelnemers. Deze dag is gratis en voor niets. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden!

Wat: Workshopdag Dans, Urban Temporary & Hip-Hop
Wanneer: 18 januari 2019
Tijden: 18:30-21:00
Waar: Dansschool Studio 26, Larensteinselaan 26-D, Velp
Categorieën: Dans

>> Hier direct online opgeven


Losse workshops

Wat: Workshop Creatief Schrijven Met Loesje
Wanneer: 12 januari 2019
Tijden: 14:00 – 16:30
WaarHommelstraat 65, 6828 AJ Arnhem

Wat gaan we doen?

De eigen creativiteit ontdekken en aanwakkeren.
Het lijkt misschien moeilijk, maar echt iedereen kan creatief denken en schrijven!

Leren op een positieve manier naar onderwerpen te kijken.
Ook Loesjes visie staat centraal bij de workshop. Door op haar positieve manier naar de wereld te kijken, kom je op die ene Loesje-poster.

>> Aanmelden voor deze workshop


Wat: Workshop Conceptontwikkeling i.s.m. modeduo Maison The Faux
Wanneer: zaterdag 19 januari 2019
Categorieën: Fashion & Expo
Locatie: Beekstraak 98, Arnhem
Tijden: 14:30u t/m 17:00u

Wat gaan we doen?
We gaan een concept voor een kledingstuk of collectie of ander project ontwikkelen. De deelnemers nemen dingen mee die hen inspireert. Bijvoorbeeld een foto/beeld/tijdschrift, een stuk stof, een kledingstuk, een stuk muziek, een gedicht, het mag van alles zijn!

>> Aanmelden voor deze workshop


>> Website Kunstbende
>> Kunstbende Gelderland op Facebook

Tags : , , , ,

Reacties