Live@AMZAF: Potential Criminal [interview]

Geplaatst op 12 juni 2017 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Het AMZAF Young Talent Festival staat weer voor de deur! Op 1 juli zullen uiteenlopende acts optreden op diverse locaties bij het Nederlands Openluchtmuseum. Eén van de jonge talentvolle bands in de line-up van dit festival is de band Potential Criminal. Deze vijfkoppige act maakt een bijzondere mix van muziek met rap als basis. Dit vullen ze aan met invloeden uit genres zoals soul, funk en rock. De afgelopen jaren heeft Potential Criminal al flink wat liveshows gespeeld, waaronder het Boogiedown festival in Breda en binnenkort zijn ze te zien op Mañana Mañana. Hoogste tijd om even kennis te maken met deze bijzondere act uit Arnhem!

Potential Criminal foto
Van links naar rechts: Marten (toetsen), Jeremy (gitaar), Marwin (vocalen), Jelle (bas), Dizzi (drums). Foto door: Mina El Mokhtari

Hoe is Potential Criminal ontstaan?
“We werden vrienden op een muziekopleiding en van het een kwam het ander. Zodoende werd Potential Criminal in 2011 opgericht.”

Waar komt jullie bandnaam vandaan?
“Hiphop wordt vaak geassocieerd met criminaliteit, agressie en seksisme. Hierdoor hebben mensen vaak hun oordeel al klaar liggen als ze horen dat wij een hiphopband zijn. Wij vinden dat er in iedereen wel een potentiële crimineel schuilt. Het is maar net hoe je hiermee om gaat.”

Hoe zijn jullie bij AMZAF terechtgekomen?
“AMZAF is al jaren een begrip in Arnhem en wij wilden er dan ook graag staan.”

Welke optreden is jullie tot nu toe het meest bijgebleven en waar zouden jullie graag nog eens willen spelen?
“Begin dit jaar hebben we de BAM! Tour gedaan. We hebben in dat weekend 3 optredens gehad. Het was een gekkenhuis maar wel ontzettend gezellig en leuk! Het AMZAF Festival staat al in de agenda na een reeks van succesvolle optredens. We zouden graag nog eens op de Zwarte Cross, North Sea Jazz en WOO HAH! willen optreden.”

Met welke acts (dood of levend) zouden jullie graag nog eens willen optreden.
“Wu-Tang Clan, D’Angelo en The Roots. Dat zou echt een enorme eer zijn.”

Welke ontwikkelingen rondom de band hebben jullie succesvol(ler) gemaakt?
“Veel repeteren en shows spelen, maar goede onderlinge communicatie is ook echt belangrijk. Alleen op die manier kun je er voor zorgen dat alle bandleden op één lijn zitten.”

Waarom moeten mensen jullie komen checken op AMZAF?
“We gaan een extra dikke show neerzetten, die net even iets anders is dan onze voorafgaande optredens. Hiphop, dansen en gezelligheid. Komen dus!”


Potential Criminal live
3 juni – De Parkparade in Doetinchem
18 juni – Mañana Mañana in Vorden
1 juli – AMZAF in Arnhem – tickets

Potential Criminal op Facebook

Potential Criminal op Instagram

 

Tags : , , , ,

Reacties