Lokale DJ’s: Yoshi Tacke

Geplaatst op 29 augustus 2013 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talent uit Arnhem, Talenten

De 22-jarige Yoshi Tacke (artiestennaam Auronyus) is een fanatieke bezoeker van drum ‘n bass  feestjes. Daardoor kwam hij erachter dat hij het publiek op dergelijke feesten ook wel zou willen entertainen. Zo gezegd zo gedaan. Mede door zijn vrienden is hij stukje bij beetje bekender geworden en is hij onderhand resident DJ op de feestjes van Relapse in The Stage.

Hoi Yoshi! Wanneer ben je begonnen met draaien en wat was je motivatie?
Ik luister sowieso veel drum ’n bass en bezocht actief allerlei feesten zoals Forms. Op een gegeven moment wilde ik een stapje verder gaan dan alleen luisteren. Zelf gaan draaien was een logische volgende stap. Iets meer dan twee jaar geleden ben ik begonnen met draaien op huisfeestjes. Inmiddels draai ik ook op de feesten van Relapse in The Stage.

Waar zou je nog willen draaien?
Ik zou nog altijd een keer op een feest van Forms willen draaien in Arnhem. Ik kom er al jaren en het is elke keer geweldig. Je hebt daar ook een veel groter podium en dat lijkt me gaaf.

Wat voor muziek draai je zoal?
De laatste tijd veel Glitch-Hop. Dat is een mix tussen glitch en hip hop. Ik draai voornamelijk Liquid drum ‘n bass, dat is wat meer atmosferische  drum ‘n bass met invloeden uit onder andere jazz en andere muziekstromingen. Vaak verwerk ik dit in een mix van hip hop en drum ‘n bass met jazz invloeden.

Waarom heb je gekozen voor de artiestennaam Auronyus?
Dat  was eigenlijk een naam die ik bij het gamen gebruikte en deze is toen blijven hangen. Er zit verder niet echt iets achter.

Hoe ging dat beginnen met draaien in zijn werk?
Ik heb dus eerst op allerlei huisfeestjes gedraaid en dat beviel de mensen erg goed. Vrienden vonden dat ik ermee door moest gaan. Ik ben toen veel gaan rondvragen om zo wat bekendheid proberen te krijgen. Veel via-via dus!

Sloegen je sets meteen aan?
Nou, in het begin draaide ik best rustige atmosferische muziek en dat sloeg niet zo heel goed aan. Het was denk ik iets te rustig en niet zo erg dansbaar. Daarna ben ik wat hardere muziek gaan draaien en dat sloeg toch een stuk beter aan.

Hoe ontdek je nieuwe muziek en waar haal je inspiratie vandaan?
Ik luister veel muziek online, bijvoorbeeld via het YouTube kanaal van Liquicity. Verder laat ik me inspireren door andere DJ’s als ik op feestjes ben.

Met wie zou je nog weleens een muzikale samenwerking aan willen gaan?
De band / soundsystem Voltage maakt drum ‘n bass en elektronische muziek met live muzikanten zoals een zangeres en trompettist. Het is niet zo dat ik per se een optreden met hun zou willen doen, maar een soortgelijke live-act neerzetten spreekt mij echt aan.

Heb je nog tips voor mensen die ook DJ willen worden?
Ten eerste: veel thuis draaien. Zorg dat je je gear door en door kent. Zorg dat je je programma op orde hebt als je ergens gaat draaien. Als je op showtjes wilt gaan draaien moet je daar echt zelf voor aan de slag gaan. Geen enkele club gaat je zomaar vragen. Kortom, veel netwerken dus. Zorg dat je muziek en sets van jezelf  online hebt staan. En zorg er ook voor dat eventueel geïnteresseerden je gemakkelijk kunnen bereiken.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als DJ?
Als iemand die veel vrolijke en snelle muziek maakt en gegarandeerd een feestje van de avond maakt!

Wat kunnen mensen van jou verwachten in de toekomst?
Nog veel leuke en gezellige avonden! Daarnaast wil ik toch proberen om zelf mijn muziek te gaan maken. Blijf m’n Soundcloud in de gaten houden.

 

Tags : , , ,

Reacties