Nieuwe Electronische Waar (NEW) zoekt talentvolle producers

Geplaatst op 28 november 2018 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Jonge, talentvolle producers van elektronische muziek kunnen zich weer aanmelden bij Nieuwe Electronische Waar voor de selectie van 2019. Een vakjury van danceprogrammeurs, marketeers, creatief ondernemers en talentontwikkelaars maakt een selectie van producers die in aanmerking komen voor een intensief begeleidingstraject met NEW het komende jaar. Samen met de bekendmaking van de selectie verschijnt een album waarop de tracks van de geselecteerde producers staan, deze is vervolgens te beluisteren op alle streaming-kanalen.

Coaching en showcases
De selectie van NEW gaat vervolgens een traject in waarin hun talenten op maat worden ontwikkeld; men wordt gekoppeld aan professionals die werkzaam zijn in de Oost-Nederlandse dance-scene, en de selectie bezoekt gezamenlijk evenementen als de Dancefair en Amsterdam Dance Event. Tevens kunnen de producers het hele jaar door verschillende masterclasses en workshops volgen, georganiseerd vanuit NEW, maar ook aanhaken bij partners zoals ArtEZ MediaMusic en World Domination. Daarnaast wordt er voor de producers met ambitie richting live-perfomances gezocht naar de juiste showcase mogelijkheden.

Nieuwe Electronische Waar
Nieuwe Electronische Waar heeft zich in de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een platform voor electronische muziek en producers in Oost Nederland. Elk jaar wordt met de selectie een staalkaart gevormd voor het beste wat er op het gebied van electronische muziek te vinden is in Gelderland en Overijssel en gaat NEW met deze groep een jaar lang een intensief traject in. NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen. In het verleden werkte NEW onder andere met Knarsetand, De Sluwe Vos, Snareskin en Sonurber, en organiseerde het talloze showcases en conferenties.

Aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar kan hier direct online!

Partners
Nieuwe Electronische Waar is een project van de poppodia Burgerweeshuis Deventer, Doornroosje Nijmegen en Onbegrensd Productiehuis De Nieuwe Oost.

Dit in samenwerking met poppodia, festivals en organisaties uit Gelderland en Overijssel zoals Hedon Zwolle, Atak Enschede, Gigant Apeldoorn, Metropool Hengelo, Luxor Live Arnhem, Studio Wonder, Esc.Rec, Wendbaar, ArtEZ conservatorium, Extrapool Nijmegen, De Perifeer Deventer, Valkhof Festival, 8Bahn, Green Vibrations, Deciliters, Metro Kollektief, 3voor12 Overijssel & 3voor12 Gelderland.

Luister de release van NEW 11 terug via:
Soundcloud

Spotify

 

Tags : ,

Reacties