Ontwikkel je danstalent verder met ‘Talent on the Move’

Geplaatst op 23 november 2018 Door In Hulp & Info, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd

Talent on the Move zet zich in voor hedendaags en urban danstalent in Gelderland. Via verschillende platforms krijgt jong danstalent een kans zich verder te ontwikkelen, te laten zien aan publiek en andere dansfanaten te ontmoeten. Er zijn drie trajecten die aan Talent on the Move verbonden zijn.

Studio26/MBO Rijn IJssel opleiding Artiest Dans organiseert vrije training en coaching voor dansers vanaf 15 jaar en Soul Cypher, een battle weekeind met workshops, coaching en presentaties voor kinderen en jongeren

ArtEZ, Bachelor Docent Dans organiseert tijdens haar talentendagen drie maal een Show Up! Op deze dagen krijg je workshops, coaching en de gelegenheid om jouw presentatie in de grote theaterzaal te laten zien aan publiek.

En wil je nog meer doen om jouw talent te ontwikkelen? Dan kun je je aanmelden bij de auditieworkshops of de DansLAB oriëntatiecursus van ArtEZ of de vooropleiding/ masterclass dan wel het Fasttrack traject van Rijn IJssel.

Talent on the Move is een initiatief van Cultuurmij Oost in samenwerking met Studio26 / MBO Rijn IJssel opleiding Artiest Dans UrbanArtEZ Bachelor Docent Dans en CultuurCollege 

Coaching en vrije urban danstraining
Wil je jouw urban skills extra trainen? Of heb je een technische basis en wil je je ontwikkelen op het gebied van urban dans? Kom dan naar de tweewekelijkse trainingsavond van Studio26 en Rijn IJssel. Elke week komen op dinsdag en donderdag urban dansstudenten en ander jong danstalent uit de regio bij elkaar om samen te trainen en nieuwe dingen van elkaar  te leren. Ook docent en succesvol urban danser Ro Dhesi is altijd aanwezig om je te begeleiden en persoonlijk te coachen, om zo jouw dansontwikkeling te stimuleren en je eigenheid te vinden in je dansstijl. Vanuit de urban community ontstaan er vriendschappen, dance crews en choreografieën. Misschien kom je alleen, en eindig je in een dance crew op het open podium van SoulCypher of Show Up!, of word je gescout voor een van de dansopleidingen van Rijn IJssel.

Praktische informatie
Wat: vrije urban danstraining en danscoaching
Wie:
(urban) dansers vanaf 15 jaar
Wanneer:
iedere dinsdag en donderdag van september t/m december, doorlopend instromen is mogelijk
Waar:
Rijn IJssel, Thorbeckestraat 6, Arnhem
Docent:
Ro Dhesi
Kosten:
gratis
Meer informatie en aanmelden:
Monique Leppers van Studio 26 (m.leppers@studio26.nl)

Show Up!
Ontwikkel jouw dans- en performance skills tijdens de Talentendagen van ArtEZ Bachelor Docent Dans in Arnhem. Show Up! is het open podium waar je samen met andere ambitieuze danstalenten op een van deze dagen jouw voorstelling kunt tonen in een grote, professionele theaterzaal van ArtEZ. Voorafgaand en op de dag zelf word je gecoacht, zodat je helemaal klaar bent voor het optreden! De dag begint met een warming up in de dansstudio, gevolgd door een doorloop waar je het lichtplan aanscherpt. Na een gezamenlijke lunch begint het middagprogramma met eerst de voorstelling (gratis toegankelijk voor publiek) en aansluitend twee workshops. Lekker samen dansen en leren van elkaars verhaal om een volle, leerzame en leuke dag af te sluiten.

Praktische informatie
Wat: Show Up! tijdens de Talentendagen van ArtEZ, Bachelor Docent Dans in Arnhem
Wie:
dansers van 10 tot 30 jaar
Wanneer:
13 oktober 2018, 15 december 2018 en 23 maart 2019 (van 9.00 – 17.00)
Waar:
ArtEZ Theaterzaal 1, Onderlangs 9, Arnhem
Workshopdocenten:
Yuliya Globa & Dalton Jansen (onder voorbehoud)
Kosten:
gratis
Meer informatie en aanmelden:
Jocelyn Bergland(j.bergland@artez.nl)

SoulCypher
SoulCypher is een jaarlijks urban dansevenement in december, georganiseerd door de Arnhemse danscrew Soul Selected in samenwerking met Studio26, waarbij dansers uit de regio de kans krijgen om met internationale dansers en bekende lokale dansers ervaringen uit te wisselen door middel van workshops, talkshows, battles en optredens. SoulCypher is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een tweedaags festival. Op zaterdag staat de nieuwe generatie centraal, met workshops en optredens van nieuw talent, en de talkshow ‘Old to the new’. Hoofdprogramma op de zondag zijn de ‘main battles’, met internationale jury, dj’s, en dansers van over de hele wereld die strijden om de eerste plaats in verschillende urban dansstijlen.

Praktische informatie
Wat: SoulCypher
Wie:
Urban dansers
Wanneer:
15 en 16 december 2018
Waar:
Studio26, Larensteinselaan 26-d, Velp
Workshopdocenten:
n.t.b.
Kosten:
de zaterdag is gratis, deelname aan de battle op zondag kost €15,-
Meer informatie en aanmelden:
Facebookpagina Soul Selected

Tags : , , , , , , ,

Reacties