Plankgas #2: Alles over platenlabels en eigen muziek uitgeven

Geplaatst op 19 november 2019 Door In Hulp & Info, Muzikanten, bands & DJ's, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd

PLANK Arnhem en Willemeen organiseren op 21 november voor de tweede keer een avond voor (lokale) muzieklabels en beginnende muziekmakers. Als jonge artiest kan het interessant zijn om met een platenlabel samen te werken. Maar wat doen muzieklabels eigenlijk? Wanneer heb je er een nodig? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe pak je digitale releases aan? Hoe denkt een labelbaas? Hoe zit het met distributie en promotie? Wat zijn de financiële risico’s en kansen? Hoe ziet een platendeal eruit? Bij Plankgas #2 krijg je antwoord op deze vragen, om te voorkomen dat je de PLANK misslaat bij het uitbrengen van je muziek.

Plankgas #2Deze tweede editie van PLANKGAS is interessant voor bands, DJ’s, solo-artiesten en iedereen die meer wil weten over wat een muzieklabel allemaal doet. Ook nuttig voor lokale muzieklabels om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen!

Een greep uit de aanwezigen:

Kollekted is een dance-initiatief dat drie labels gaat voeren die worden vormgegeven door de gelouterde Arnhemmers Peter van Hal (Extrema, ADE, diverse labels) en Remko Verweij.

Henk Visser van Kroese Records kan jouw vragen beantwoorden over het voorbereiden en uitvoeren van je release. Ook kan hij advies geven over alles wat te maken heeft met digitale én fysieke distributie van jouw muziek.

Lay Bare Recordings: “From low ’n slow to hard ’n heavy!”, Lay Bare doet hardrock, metal, heavy 70’s, stoner, underground electronics en vinyl distributie! Désirée Hanssen runt het label en gaat graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden over het releasen van je muziek.

Deep Sense Records: Een Arnhems digitaal label dat house-, minimal-, dub- en technoartiesten richting de juiste digitale muziekplatforms helpt. Rakesh en Sander staan open voor vragen over distributie, promotie, royalties en meer.

Waaghals records: Een Arnhems/Nijmeegse platenwinkel met veel kennis van distributie. Waaghals records gaf de afgelopen jaren ook diverse 7 inch releases uit van met name garagepunk.

FTS.fromthestreets: Een nieuw lokaal label dat veelbelovende hiphop- en urbanartiesten een solide basis geeft om te groeien.

East Garden Studios: Een nieuw label/collectief dat het hiphop en houselandschap in de Achterhoek gaat stimuleren.

Brighter Records: Een eclectisch Arnhems label van Jellephant, dat werkt met lokale acts uit de levendige garage-, punk-, singer-songwriter- en indiescene.

Formula for failure: Een nieuw label dat veel ervaring heeft in de hardcorepunk. Staat open voor alles dat heavy en hard is!

La Fam Records Records: artist development, management, boekingen, urban/hiphop, digitaal, distributie en promotie.

Praktische info:

    • Wat:            Plankgas #2, een netwerkavond voor jonge (Arnhemse) muziekmakers en platenlabels
    • Waar:          Jongerencentrum Willemeen, Willemsplein 1, 6811 KA Arnhem
    • Wanneer:   Donderdag 21 november 2019, van 20:00 tot 23:30 uur
    • Kosten:       Gratis!

Maak je muziek en denk je erover om je songs uit te brengen? Wacht dan niet langer en meld je aan per mail: pieter@jacobiberg.nl. Vermeld ook even jouw belang (band, act, label).

>> Facebook event Plankgas #2: Platenlabels & Het Uitgeven Van Je Muziek

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties