Producer Karixon gaat de wereld over met zijn muziekproject ‘Straat Talent’ [interview]

Geplaatst op 2 februari 2021 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talent uit Arnhem, Talenten

Genard Mohamed (artiestenaam Karion) is drie jaar geleden begonnen met zijn bijzondere muziekproject ‘Straat Talent’, waar we hem al eerder over spraken. Inmiddels beperkt het project zich niet meer tot straatmuzikanten in Nederland en heeft Genard afleveringen gemaakt in Colombia, New York en Aruba. We namen contact op met Karixon om terug te blikken op de afgelopen jaren en te checken wat deze getalenteerde producer nog meer van plan is!

Hey Genard! Een paar jaar geleden gaf je al aan dat je de wereld over wilde gaan met ‘Straat Talent’ en dat is onderhand al aardig gelukt! Kun je daar wat meer over vertellen?
Nadat ik vijf succesvolle afleveringen in Nederland had gemaakt vond ik het tijd om verder te kijken, want straatmuzikanten vind je natuurlijk overal ter wereld. Zo’n project in verschillende landen draaien is natuurlijk een stuk tijdrovender, maar wel een enorm toffe uitdaging om aan te gaan. Vanuit het oogpunt van een producer is het ook enorm interessant en leerzaam om met zoveel verschillende muzieksoorten en muzikanten in contact te komen en samen muziek te maken.

Welke plek waar je met ‘Straat Talent’ bent geweest is je het meest bijgebleven en waarom?
Van alle afleveringen is toch die in New York mij het meest bijgebleven, die hebben we opgenomen in het metrostation van Times Square. Om op zo’n iconische plek een aflevering draaien is echt een bijzondere ervaring. Die aflevering komt trouwens binnenkort pas online, dus nog even geduld!

Welke verschillen tussen Nederland en het buitenland vielen je op tijdens het draaien van het project?
Het was voor mij in Nederland altijd vrij gemakkelijk om straatmuzikanten te vinden, binnen een half uurtje rij je naar een andere grote stad en daar vind je ze al snel in de binnenstad of bij een station. Toen ik in Colombia was had ik echt geen idee waar en hoe ik mijn zoektocht moest beginnen, dus dat was behoorlijk tijdrovend. Ik heb echt urenlang door de straatjes van Bogota lopen zoeken naar straatmuzikanten. Gelukkig waren alle straatmuzikanten die ik aansprak enorm enthousiast om de samenwerking aan te gaan, waardoor het daarna simpelweg een kwestie van plug and play was.

Wat voor impact heeft corona op ‘Straat Talent’ gehad?
Qua reizen gooide corona natuurlijk flink roet in het eten, maar daar is het gelukkig grotendeels bij gebleven. Wel heb ik een aflevering van Straat Talent later uitgebracht dan de bedoeling was. Die aflevering stond vorig jaar maart op de planning, maar toen begon de coronacrisis echt hard om zich heen te grijpen. Dat vond ik niet de meest geschikte tijd om die aflevering uit te brengen en daarom heb ik ‘m pas in december online gezet.

Wat zijn je verdere plannen voor ‘Straat Talent’?
Momenteel ben ik nog druk bezig met twee afleveringen die binnenkort online verschijnen, eentje over New York en eentje over Medellín in Colombia. Voor de rest is het afwachten tot ik weer veilig en verantwoord naar het buitenland kan reizen om nieuwe afleveringen te gaan maken.

> Karixon op Facebook

> Karixon op Instagram

> Karixon op Spotify

> Karixon op Soundcloud

Beelden: Karixon

Tags : , , , , , , ,

Reacties