Punkathon#2 releaseshow op 6 september bij Willemeen

Geplaatst op 3 september 2019 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

De Punkathon is een initiatief om punkbands een rauwe opname aan te bieden door deelnemende bands volgens het ‘plug and play’ principe achter elkaar op te nemen in één weekend. Punk zoals het bedoeld is; geen opsmuk, geen overgeproduceerde opname, maar wel volop energie en intensiteit. Rammen dus! Net als bij de eerste release, doen er op deze tweede EP ook weer een paar verschillende bands mee uit Arnhem en omgeving, namelijk COF (Circle of Friends), New Best Friend, No Breakfast Goodbye en Periot. De EP is opgenomen bij JBStudio door Harry Holzhauer, die eveneens verantwoordelijk is voor het mixen en masteren van de opnames.

Bovenstaande bands treden allemaal op tijdens de releaseshow van Punkathon#2 op vrijdag 6 september bij Willemeen. De deuren van het café van gaan om 19:00 uur open en de entree bedraagt €5,-

Periot
De in 2015 opgerichte en inmiddels beruchte all-girl punkband Periot uit Arnhem maakt muziek die niet voor de zwakken is. Het is hard, rauw, speels, rebels en het kan je zelfs laten dansen (als je daarvoor in bent). Luister maar eens naar hun nieuwe vier songs tellende EP “Petra” en overtuig jezelf dat het openingsnummer A.G.A.B. (zwaar vervormde bas, hoekige gitaar riff, neanderthaler drums en aanstekelijke zang) een instant riot girrrl hit is. Deze vier dames uit Arnhem en Nijmegen zullen vanaf september 2019 weer verschillende zalen plat gaan spelen, dus ga erheen en schreeuw “All Girls Are Bastards”. Support your local scene!

No Breakfast Goodbye
Punkrock, skatepunk of pop-punk. Noem het wat je wilt, zolang je maar losgaat op dit viertal. No Breakfast Goodbye staat voor snelle, energieke en catchy punkrock die je tot 2034 niet meer uit je kop krijgt. Ondanks dat NBG pas één jaar actief is bonken ze met acht vuisten op de deur van de Nederlanse punkrockscene. NBG bestaande uit: Mooiboy drummer Jiggy James, gitaarkoning El Chefe, freaky Freek op bas en bulshitter HT op (ritme) gitaar en zang nemen geen blad voor de mond en zorgen dat je niet kan stilstaan. Bereid je voor op een lekker avondje 90’s punkrock, halve liters bier en gedateerde kutgrappen. No Breakfast Goodbye!

New Best Friend
Rauwe en energieke jeugdige punkrock uit Arnhem, met een ironische kijk op alledaagse bullshit. Ze rbrachten eerder dit jaar een split-EP met Washed-Up Kids uit en zijn momenteel aan hun debuutalbum aan het werken. Voor fans van Leatherface, Dillinger Four en None More Black.

Circle of Friends
Het in 1989 opgerichte Arnhemse Circle of Friends combineert de gecontroleerde hardcore furie van de Amerikaanse Eastcoast (Dag Nasty, Vision, Gorilla Biscuits) met de catchy punkrock van de Amerikaanse Westcoast (Descendents/All, R.K.L.). Deze explosieve cocktail van invloeden en hun energieke aanwezigheid op het podium resulteerde in drie demo’s, een EP, een split 7″, bijdragen aan tientallen compilaties en honderden shows in binnen- en buitenland. Paul (bas en backing vocals), Marcel (drums) en Ed (gitaar en vocals) en Robert (gitaar en backing vocals) brengen begin september een nieuw album uit, genaamd ‘Operation Redux’.

Tags : , , , , , , , , , ,

Reacties