Release: Zuiderstroom EP [stream]

Geplaatst op 24 september 2020 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talent uit Arnhem, Talenten

Van hiphop tot klassiek en van pop tot elektronische muziek. Verschillende genres, generaties en verhalen komen samen op de Zuiderstroom EP. Stadsmakers Mauro Casarini en Cassandra Onck werkten hier voor samen met RC, Mayvision en Nuri van Power Plug NL en muziekverenigingen Klarinettenkoor Arnhem en DWS. Bestaande muziek van urban artiesten RC, Mayvision en Nuri wordt door producer Mauro Casarini, songwriter Cassandra Onck en de Arnhemse muziekverenigingen DWS en Klarinettenkoor Arnhem in een nieuw jasje gestoken. Naast de drie eigen nummers van de artiesten bevat de EP ook de titel-track Zuiderstroom, die de stadsmakers samen met de artiesten schreven.

De sound van de EP is te omschrijven als een experimentele combinatie van elektronische beats en live instrumenten, geïnspireerd door de muziek van o.a. Typhoon, The Kyteman Orchestra, The Broken Brass Ensemble en Jungle by Night. De muzikanten zijn opgenomen in Arnhem-Zuid, waar een tijdelijke recording studio is gebouwd in het repetitiegebouw van DWS.

> Zuiderstroom EP op Spotify

> Zuiderstroom EP op Apple Music

> Zuiderstroom EP op Deezer

Project #Zuiderstroom
Met het project #Zuiderstroom willen stadsmakers Mauro Casarini en Cassandra Onck het muzikale netwerk van Arnhem-Zuid zichtbaar maken en verder ontwikkelen door verschillende muzikale stromingen met elkaar te verbinden.Van hiphop tot klassiek en van pop tot elektronische muziek. Verschillende genres, generaties en verhalen komen samen in de Zuiderstroom videoclip en hun gelijknamige EP.

Power Plug NL
Binnen Power Plug NL krijgen jonge talenten de kans om zichzelf te ontwikkelen en productief aan de slag te gaan met zijn of haar passie. Hierbij wordt coaching ingezet en gekeken naar de behoeften van de doelgroep. Onder begeleiding van Jeffrey Neijs en andere coaches zetten de jongeren zelfstandig projecten, evenementen en activiteiten op voor de rest van de stedelijke jongeren. Power Plug NL creëert een creatieve community waar jongeren zowel intrinsiek als excentriek bij willen horen. www.power-plug.nl.

Partners
Dit programma kwam tot stand met bijdragen van Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Dioraphte.

Tags : , , ,

Reacties