Remy (22) brengt jonge Arnhemse ondernemers bij elkaar met de community ‘VOS’

Geplaatst op 24 januari 2021 Door In Jonge ondernemers, Talenten

De 22-jarige Remy Sanderink startte een paar maanden geleden naast zijn huidige baan zijn eerste bedrijf op, RSCreate. Dit bedrijf richt zich op het ontwerp en onderhoud van websites en webshops en biedt ook hostingdiensten aan. Net zoals veel andere jonge ondernemers liep Remy toch tegen bepaalde vraagstukken aan en was hij benieuwd hoe andere jonge ondernemers de zaken aanpakken.

Daarom startte hij een tweede bedrijf op in de vorm van de community VOS, voluit ‘Voor Ons Samen’. Het doel van VOS is om jonge startende ondernemers uit Arnhem en omgeving samen te brengen en van elkaar te laten leren. “Er bestaan in en om Arnhem al wel een paar enigszins soortgelijke platformen, maar die richten zich bijvoorbeeld niet specifiek op jonge startende ondernemers of ze vragen juist een vrij hoge contributie”, aldus Remy.

Diners op locatie en een actieve Whatsapp-groep voor jonge ondernemers
Dat kan anders, bedacht Sanderink zich. Daarom koos hij voor een persoonlijke aanpak, waarbij jonge ondernemers die deel uitmaken van VOS elkaar kunnen treffen tijdens gezellige diners die bij diverse Arnhemse horecagelegenheden worden georganiseerd. Zo kunnen jonge ondernemers na een dag hard werken lekker met elkaar in gesprek gaan, ideeën uitwisselen en samenwerkingen opstarten onder het genot van een hapje en drankje. Jammer genoeg gooide corona roet in het eten en konden de geplande diners geen doorgang vinden. “Erg jammer natuurlijk, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten”, zo vertelt Remy.

Om toch te zorgen dat de jonge ondernemers in contact met elkaar kunnen komen én blijven is er vanuit VOS een speciale Whatsapp-groep opgestart die momenteel al meer dan 50 deelnemers telt, uiteenlopend van fotografen en kappers tot marketeers en kindercoaches. In deze groep kunnen jonge ondernemers vragen stellen, netwerken en samenwerkingsverbanden aangaan. Daarnaast is er op de website van VOS onlangs ook een speciale rubriek ‘Leer Kennen‘ opgestart, waarin de diverse deelnemende ondernemers zichzelf kunnen voorstellen.

“Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten zullen de diners uiteraard weer van start gaan, maar vooralsnog loopt de Whatsapp-groep groep als een tierelier. De hele coronasituatie is vanzelfsprekend een ‘hot topic’ binnen de groep. Er wordt enorm veel over en weer gepraat over hoe je als ondernemer om kunt gaan met corona en waar kansen liggen”, vertelt Remy enthousiast.

Nu het aantal deelnemers nog steeds toeneemt denkt hij ook na over meer (digitale) mogelijkheden voor jonge ondernemers vanuit VOS. “Bijvoorbeeld een interactief online forum rondom VOS, met daarbij een rubriek met veelgestelde vragen, of juist een Facebookgroep. Misschien kunnen we in de toekomst zelfs wel iets van een kantoorruimte met flexwerkplekken gaan aanbieden, je weet maar nooit. Als verschillende jonge ondernemers bijeen komen kunnen er hele mooie dingen ontstaan!”

Meedoen aan VOS?
Jonge (startende) ondernemers tussen de 18 en 35 jaar uit Arnhem en omgeving kunnen zich via de website van VOS kosteloos opgegeven voor de Whatsapp-groep en de diners. Om erachter te komen of de groepsapp iets voor jou is krijg jij één gratis proefweek. Na deze week moet je aangeven of jij je wilt aanmelden of dat het toch niks voor je is. Voor de aanmelding wordt een kleine eenmalige vergoeding van €9,99 in rekening gebracht.

Website VOS
VOS op Instagram
VOS op Facebook

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties