Schrijftalent? Geef je op voor de schrijfwedstrijd Write Now 2019!

Geplaatst op 26 maart 2019 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Ben jij tussen de 15 en 24 jaar oud? Is schrijven een van je grootste passies? En droom je ervan om er geweldige prijzen mee te winnen? Dan is dit jouw kans! Geef je op voor Write Now!, dé schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar. De vorm van de inzending is vrij, want alle genres zijn toegestaan. De eersteprijswinnaar gaat door naar de grote finale, evenals vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars die zich plaatsen met een wildcard.

Het insturen van je tekst kan tot en met 7 april 2019 (vanwege verlenging van de deadline) en deelname is gratis. De inzendingen worden (op basis van postcode) verdeeld over tien regionale voorronden, die in april en mei in Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. De grote finale vindt in juni plaats in Rotterdam.

Voorronden
Alle inzendingen voor Write Now! worden verdeeld over regionale voorronden, die in april en mei in heel Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop, een programma met voordrachten en muziek, en natuurlijk de prijsuitreiking. Tijdens de voorronden maken de voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury de derde- en tweedeprijswinnaar bekend en onthullen ze welke deelnemer zich als eersteprijswinnaar plaatst voor de finale.

Prijzen voorronden
Per voorronde zijn er drie prijzen te winnen:
– een eerste prijs van € 250,- aan boekenbonnen
– een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen
– een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen

Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de regionale voorronde.

Finale
Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale op 24 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst, ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend en krijgen diverse masterclasses. Tijdens de finale worden  de derde en tweede prijs uitgereikt en wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van Write Now! 2019.

Prijzen finale
De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en een publicatie. De tweedeprijswinnaar wint een iPad* en een workshop naar keuze bij de Schrijversacademie. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

*Mede mogelijk gemaakt door Libris.

Succes
Winnaars van Write Now! vaak opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Zij debuteren bij landelijke uitgevers of hebben een contract bij een uitgever in de wacht gesleept. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra.

Ga voor meer informatie naar writenow.nu

Bron: writenow

Tags : , , , ,

Reacties