Sonar: de grootste vijver van muzikaal talent in Oost-Nederland bestaat 1 jaar

Geplaatst op 28 maart 2024 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talent uit Arnhem, Talenten

Sonar, hét platform voor muzikaal talent in Gelderland en Overijssel, viert 1 april haar eerste verjaardag. Sinds de lancering op Booster Festival 2023 zijn er meer dan 1400 bands, dj’s, producers en acts en 200 organisatoren te vinden op checksonar.nl. Om dit te vieren trakteren initiatiefnemers Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel op een feestweek met verschillende kansen voor Oost-Nederlands talent.

Sonar

Sonar
Sonar is een thuis voor muzikanten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuw talent te ontdekken. Het is een initiatief van Poppunt Gelderland en Overijssel, gebaseerd op het succesvolle VI.BE platform uit België. Sinds de lancering zijn er ruim 1400 artiesten uit Oost-Nederland actief op het platform, van beginner tot professional en van techno-dj tot singer-songwriter. Organisatoren kunnen via Sonar een gerichte oproep uitzetten, waar artiesten op kunnen reageren met hun profiel. Uit alle inzendingen kiest de organisator de beste match.

“Voor mij is Sonar nu al een onmisbare tool die ook echt zorgt voor meer spots voor talent uit eigen regio.” – Marijn de Valk (poppodium Luxor Live)

Feestweek
Om haar eenjarig bestaan te vieren, trakteert Sonar vanaf 1 april een week lang op een reeks bijzondere pitches. Zo kunnen artiesten uit Gelderland en Overijssel zich vanaf die week inschrijven voor feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, Double Vee, Musicmaker en Zwarte Cross en worden er twee gratis videoregistraties weggegeven. Als klap op de vuurpijl maken de acts kans op een speelplek op Boomtown Gent, het gratis indiefestival van concertorganisator Democrazy tijdens de Gentse Feesten. Dit is een uitwisseling met VI.BE, die op haar beurt een Belgische act afvaardigt naar het Nederlandse Valkhof Festival. Alle oproepen verschijnen op www.checksonar.nl.

Oost-Nederland
Sonar is een initiatief van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland i.s.m. de poppodia Luxor Live, Doornroosje, GIGANT, Metropool, Hedon, Burgerweeshuis, popcentrum Jacobiberg, broedplaats De Basis, ArtEZ Conservatorium, productiehuis BRUT en Booster Festival. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies. De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan vooralsnog enkel door muzikanten, dj’s en acts uit Oost-Nederland.

> checksonar.nl 

Tags : , ,