Start nieuw schooljaar bij Presikhaaf University met o.a. huiswerkbegeleiding, sport en ontspanning

Geplaatst op 29 september 2021 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, School & Opleiding, Talent uit Arnhem, Talenten, Vrije tijd, Werk, geld & wonen

Presikhaaf University is een university in de wijk Presikhaaf in Arnhem waar wordt gewerkt aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren. Dit doet Presikhaaf University door te investeren in jongeren en kinderen. De University is een plek waar leerlingen kunnen groeien en leren in een veilige, tolerante en respectvolle omgeving.

Sport en bewegen

Voetbal

We zijn binnen Presikhaaf University enorme liefhebbers van (zaal)voetbal. Voetbal is een mooi middel waarin gewerkt kan worden aan de fysieke gezondheid, maar ook aan de mentale gezondheid. Het is een middel waarmee we vrienden maken en normen en waarden aanleren. Naast buurtcentrum de Overkant hebben we de beschikking over het Cruyyf Court en maken we gebruiken van de sporthal naast de Overkant. Hierdoor hebben we voldoende ruimte om voetbal in te zetten als middel.

Bootcamp en Kickboksen

Regelmatig organiseren we bootcamps om jezelf beter te leren kennen en nog fitter te worden. We geloven in het uitdagen van jezelf. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om te (kick)boksen. Zo leren leerlingen nog beter met elkaar om te gaan en werken we aan het versterken van de mentale gezondheid.

Veluwe

Wij hebben de mooiste en grootste achtertuin van Nederland. De Veluwe is op korte fietsafstand te bereiken vanuit Buurtcentrum de Overkant. We gaan regelmatig met groepen naar de Veluwe. Daar organiseren we wandelingen en speurtochten. Dit doen we om leerlingen in een inspirerende omgeving elkaar te ontmoeten en tot rust te komen. Hiermee proberen we de leef- en belevingswereld voor onze leerlingen te vergroten.


Onderwijs

Huiswerkbegeleiding

Presikhaaf University biedt kosteloos begeleiding bij het leren door leerlingen (vanaf groep 7 t/m de 3de klas op het voortgezet onderwijs). Dit doen wij 3 dagen per week op de dinsdag, woensdag en donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties). De leerlingen, ouders en scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen van huiswerk of het meenemen van schoolmateriaal waar ze hulp bij nodig hebben. Onze begeleiders helpen de leerlingen bij hun huiswerk. Voor vragen stuur een whatsapp bericht naar Abdellatif op 06-16068982

Doorstroom programma PO-VO

We vinden het belangrijk dat leerlingen begeleiding krijgen bij de stap van de basisschool naar de middelbare school. We zetten in op het bevorderen van een soepele overgang. Leerlingen van de groepen 8 van KC de Werf en de Parkschool kunnen deelnemen aan dit programma. De leerlingen krijgen gezamenlijk met hun ouders een buddy aan zich gekoppeld. De buddy begeleidt de leerlingen en ouders bij deze stap. In dit programma werken we samen met KC de Werf, de Parkschool, Titus Brandsma College, Thomas a Kempis College, Leerpark Presikhaaf en ’T Venster.

Community Building

Community building betekent letterlijk: het bouwen van een gemeenschap. Deze gemeenschap bestaan uit mensen met een eenzelfde gedachtegoed. Community building gaat over het versterken, stimuleren en aanmoedigen van de leerlingen. Bij Presikhaaf University zetten de kinderen en begeleiders initiatieven op. Ze organiseren wijkdiners en stellen daar een maatschappelijk thema centraal. Of ze organiseren zaalvoetbaltoernooien om groepen met elkaar te verbinden. Bij Presikhaaf University leiden wij het toekomstige cement van de samenleving in Presikhaaf op.


Talentontwikkeling

Energietransitie

Presikhaaf University wilt een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie. De jongeren en kinderen willen graag een bijdrage leveren aan een gezond en goed milieu. Samen met Empowering Nisa hebben wij het project 10 * 10 opgezet. In dit project zijn 10 jongeren van Presikhaaf University opgeleid tot energiecoaches en fungeren zij als ambassadeurs. Ze helpen huishoudens bij het besparen van energie en zijn vooral de onderzoekers die ons gaan helpen in onze wijk de energietransitie een boost te geven. Dit project is aan het begin van 2020 afgerond. Op dit moment zijn onze coaches verbonden met bestuurders in het duo-project.

Oprecht

Schulden, een hardnekkig en ingewikkeld probleem. Jongeren ervaren de drempel om bij oplopende schulden op tijd aan de bel te trekken. Presikhaaf University valt onder het project ‘Opr€cht’. Wij dragen bij aan het vinden van jongeren met schulden en het doorverwijzen van deze jongeren naar de juiste hulpverlening. Onze jongeren zijn opgeleid om als buddy jongeren met schulden te ondersteunen. Heb jij hulp nodig bij jouw financiën? Laat het ons gerust weten.

Netwerk

Voor onze jongeren stellen we een groot netwerk aan organisaties beschikbaar. We voelen ons verantwoordelijk om waardevolle Arnhemse talenten die maatschappelijk betrokken zijn een platform te bieden. We verbinden onze jongeren met bedrijven. Ook zetten we programma’s op waar talent zich kan ontwikkelen. Zie bijvoorbeeld het leiderschapsprogramma welke we met Rabobank Arnhem en Rozet organiseren.

Contact met Presikhaaf University

Locatie: Bethaniënstraat 242
6826TJ Arnhem
 

Tags : , , , , , ,

Reacties