Studenten Docent Theater van ArtEZ presenteren het M3 Jonge Makers Festival

Geplaatst op 9 april 2019 Door In Mis het niet, Talenten

Voor het vierde jaar op rij staat ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in april twee weken lang in het teken van het M3 Jonge Makers Festival. Tijdens dit festival tonen de derdejaars studenten van de opleiding Docent Theater van ArtEZ Arnhem theaterproducties die ze gemaakt hebben in het kader van hun opleiding. Het festival vindt plaats in de theaterzalen van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is gratis te bezoeken.

Contact met publiek
Voor aankomende theaterdocenten is het van belang dat  hun werk niet alleen plaatsvindt tussen de muren van de repetitieruimte, maar juist in contact komt met een publiek. Dit festival is de eerste belangrijke stap. Binnen de nog veilige muren van het Theatrium kunnen de studenten hun werk en ideeën testen en verder ontwikkelen. In dit festival zijn de derdejaars studenten op zoek naar interactie met hun publiek. Alle studenten maken met door hen zelfgekozen spelers een voorstelling.

 

Deze voorstellingen variëren van teksttoneel tot beeldend associatief. Van muzikaal tot fysiek. Humoristisch tot zwaarder beladen thema’s, verwerkt in allerlei verschillende stijlen. Een korte beschrijving van de specifieke voorstellingen, is te vinden op de site en in het programmaboekje die zich in het Theatrium zal verspreiden rond de festivaldagen.

De bezoeker kan per dag meerdere voorstellingen bezoeken, die zich afspelen rond verschillende tijden. Daarnaast is het mogelijk om over de voorstellingen na te praten onder het genot van een drankje in het M3 Café, dat tijdens de gehele festivalperiode geopend zal zijn. Ook is er in het Theatrium van alles te beleven omtrent de thema’s van de voorstellingen. Het kan zelfs zo zijn, dat de bezoeker volgend jaar zelf in één van de producties zou willen staan. Daarvoor wordt volgend seizoen een spelersavond voor georganiseerd om te kunnen auditeren.

 

De entree van de voorstellingen is gratis. Wel moet er vooraf gereserveerd worden via reserveringen.artez.nl/theater. Voor meer info, ga naar www.artez.nl/agenda.

Tags : , ,

Reacties