Synthpop-duo Youth Reserve brengt nieuwe EP uit in thuisstad Arnhem

Geplaatst op 26 januari 2023 Door In Muzikanten, bands & DJ's, Talenten

Op donderdag 6 april presenteert de Arnhemse band Youth Reserve hun nieuwe EP, ‘4AM’, in Luxor Live. De dag erna, 7 april, zal de EP in zijn volledigheid te vinden zijn op alle streamingplatforms als Spotify, Apple Music, Tidal en Deezer. Kaarten zijn te koop voor €10 euro per stuk en zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Luxor Live.

Zanger Silvian Ilgen en multi-instrumentalist Sonam Plomp schrijven pakkende songs vol stuwende disco beats, groovende baslijnen en warme synthesizers, verbonden door hun onvoorwaardelijke liefde voor de 80’s. Een concert van Youth Reserve is daarmee een garantie op dansen. Het Arnhemse synthpop-duo voert je mee door de nacht, vol broeierige romantiek bij neonlicht. Terwijl Sonam de energieke live-band aanvoert, pakt Silvian je in met zijn zwoele stem, onweerstaanbare moves en Bryan Ferry-achtige charme.Voor 4AM heeft Youth Reserve de samenwerking gezocht met de Eindhovense producer Dylan C. Greene. Het resultaat: een kwartet meeslepende dansbare synthpop tracks à la Future Islands, LCD Soundsystem en Hot Chip. Leuk om te weten: na afloop van de EP-presentatie sluit Dylan de nacht in Luxor af met een DJ-set.

Eerste single: ‘Save The Dance’

Het eerste voorproefje, de single ‘Save The Dance’ is inmiddels uitgebracht. De band vertelt zelf over Save The Dance: “Save the Dance verplaatst je naar het Miami van 1980. In de stoel van Crockett & Tubbs scheur je in een Ferrari over de causeway, terwijl de zon de lucht langzaam roze kleurt. Het is een liedje over de magie van het uitgaan en daar een nieuw iemand ontmoeten waar je spontaan verliefd op wordt.

Save the Dance is te beluisteren via Spotify en Apple Music.  

 

 

Beeld: Maaike Ronhaar

Tags : , , ,