Terugblik: zesde editie van Rozessie met Andrés Janssen, Noah Jaora en ZOOK

Geplaatst op 3 mei 2022 Door In Rozessie, Talenten

Op donderdag 21 april vond de zesde editie plaats van Rozessie, de vrijplaats voor jonge makers die maandelijks wordt georganiseerd door Rozet in samenwerking met Jongin Arnhem. Op de derde etage van Rozet stonden ditmaal Andrés Janssen (liveset drum ’n bass) en Noah Jaora (producer, multi-instrumentalist en singer-songwriter) en Zook (vocal/drum duo) op de planken. Tussendoor draaide DJ Kid Calderon lekkere dansbare tunes en de avond werd gepresenteerd door de immer enthousiaste Rain.


Andrés Janssen

De 19-jarige Andrés Janssen bracht een knallende zelfgeproduceerde drum ’n bass liveset ten gehore, waarbij hij met zijn drumcomputers, synthesizers en homemade visuals een flink energieke performance neerzette. Old- en newschool breaks laat hij moeiteloos met elkaar afwisselen met een prettige dynamische set als gevolg. Achteraf nam hij het publiek ook nog even kort mee in zijn creatieve proces van het creëren van een liveset. Na een driedubbel welverdiend applaus klonken ook nog lovende woorden van host Rain. “Van Andrés gaan we nog veel meer horen en zien, want zijn energieke act gaat het echt goed doen op feesten, raves en festivals! Houd ‘m in de gaten!”

> Andrés Janssen op Instagram


Noah Jaora

De 25-jarige Apeldoornse multi-instrumentalist, singer-songwriter én producer Noah Jaora is een muzikale duizendpoot met al aardig wat podiumervaring en dat was goed te merken. Hij speelde deze avond een mix van eigen tracks en covers (o.a. Miguel – Sure Thing), waarbij zijn fijne gitaargeluid en dito vocalen de aandacht van het publiek goed wisten vast te houden, mede doordat zijn eigen songs een extra persoonlijk tintje kregen door zijn autobiografische lyrics.

> Noah Jaora op Instagram

Noah Jaora


ZOOK

Het duo ZOOK, bestaande uit vocaliste Nadia Bouamra Martinez en drummer Leander Seeking, begon hun performance met zware pulserende synthlijnen en strakke drumritmes, waarbij de grenzen tussen elektronica en akoestische muziek al snel vervaagden. De lichtelijk hypnotiserende vocalen van Nadia, stuwende synths en de tribal drumritmes werden gaandeweg versterkt door de danschoreografie die dansers Eloy Cojal en Bernat Martinez speciaal voor dit optreden hadden ingestudeerd.

> ZOOK op Instagram 


Aftermovie Rozessie #6

Over Rozessie

Rozessie biedt jonge makers uit Arnhem en omgeving een podium en vrijplaats om ervaring op te doen en nieuwe dingen uit te proberen binnen een gezellige huiskamersetting. Deelnemende artiesten mogen ook nieuwe acts aandragen voor komende edities, zodat iedere editie een lekkere bonte line-up heeft en artiesten het stokje onderling kunnen overdragen.

Rozessie is een initiatief vanuit Rozet en Jongin Arnhem. Voor de rest van 2022 staan er nog een zestal edities Rozessie op de planning. Wil je meedoen als artiest of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar rozessie@rozet.nl. De registraties van de vorige edities zijn hier te bekijken.  

 

Foto’s en tekst: Redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , , , , , , ,