The Big Draw Nederland in 2023, in Arnhem van 14 t/m 17 september

Geplaatst op 24 augustus 2023 Door In Kunstenaars uit Arnhem, Talenten

The Big Draw Nijmegen bestaat dit jaar 10 jaar en gaat verder als The Big Draw Nederland, voor het eerst programmeren we buiten de Gelderse grenzen. We gaan ook naar Dordrecht en Zwolle dit jaar en voor volgend jaar hebben zich al 4 andere steden gemeld. Het publieksvriendelijke tekenfestival dat jaarlijks in september verschillende steden aandoet blikt terug en kijkt naar de toekomst. Een toekomst waarin tekenen nog breder uitgedragen gaat worden!

Achtergrond The Big Draw Festivals

De afgelopen jaren organiseerde we vanuit Nijmegen The Big Draw Festivals in verschillende Gelderse steden. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops en masterclasses of programma’s om naar te kijken. We organiseerden dit samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden. Dit blijven we ook in de toekomst doen. Daar waar The Big Draw Festivals zijn geweest zijn meer mensen betrokken geraakt bij kunst. Door het publieksprogramma in de openbare ruimte maar zeker ook door ons ruime educatieve aanbod waar jong en oud ondergedompeld word in de wereld van het tekenen. En dat is waar we het voor doen. Op een laagdrempelige manier verschillende mensen verbinden en enthousiasmeren voor kunst. De afgelopen jaren inspireerde we tienduizenden bezoekers en deelnemers.

Nationaal en internationaal

Sinds dag 1 zijn er door The Big Draw Nijmegen al veel samenwerkingen tussen verschillende (inter)nationale kunstenaars geïnitieerd. Door kunstenaars uit verschillende disciplines te koppelen ontstaan er nieuwe spannende cross-overs. Dit gebeurt niet enkel binnen Nederland; er werden verbindingen gelegd tussen kunstenaars uit o.a. Nederland, Duitsland, Polen, Engeland, Portugal,
België, Japen, Zuid-Korea, ea.

Ook heeft The Big Draw Nederland de afgelopen jaren een uitwisselingsprogramma en verbinding gelegd met Japan en Zuid-Korea; de bakermat van de manga & anime. Deze subcultuur is steeds groter in Nederland. The Big Draw Nederland richt met jongeren voor jongeren een platform op genaamd MASC. MASC staat voor Manga en Anime Subculture Club, dit om manga en anime ook in Nederland verder te ontwikkelen en bereikbaar te maken voor de jonge fans. Verder zijn we een Borderless Art Education programma gestart waarbij diverse scholen uit Nijmegen/Nederland samen kunst maken met leerlingen in Japan en Zuid-Korea. Hiervoor is een samenwerking gestart met highschools en een universiteit uit Japan en een Anime school in Korea.

The Big Draw Festival 2023

Naast al deze mooie festival overstijgende ontwikkelingen blijven we doen waar we goed in zijn. Van 7 t/m 24 september organiseren we The Big Draw Festival met als thema; Drawing with senses. We openen de Festivals in Nijmegen en gaan daarna naar Arnhem, Zwolle, Dordrecht en Zutphen. De organisatie van The Big Draw Nederland ligt ook nu weer in handen van stichting P-Art.

The Big Draw in Arnhem

> Bekijk hier het gehele programma van The Big Draw Arnhem, dat plaatsvindt van 14 t/m 17 september

Tags : , , ,