Thuis theater kijken met liveregistraties van tgECHO TV van Arnhemse toneelgroep ECHO

Geplaatst op 1 april 2020 Door In Talenten, Theater & dans

De Arnhemse toneelgroep ECHO (tgECHO) deelt onder de naam ECHOtv de komende weken online registraties van eerder opgevoerde voorstellingen. Iedere vrijdag wordt er online een andere voorstelling gedeeld, die we hieronder ook hebben verzameld.

Quarantaine week 1: Stel je bent een koe

Een voorstelling die we in 2014 op OEROL speelden. Het is een theatrale bespiegeling over de mens en de dierenindustrie. Om in de toekomst corona-achtige pandemieën te voorkomen, zullen we onze relatie met dieren grondig moeten herzien. Als je daar meer over wilt lezen, lees dan zeker dit interessante artikel! Tja.. de registratie is van niet al te beste kwaliteit helaas. Maar vanwege de inhoud wilden wij hem jullie toch niet onthouden en ach… als Netflix de beeldkwaliteit verlaagt, dan kunnen wij dat ook. Lees vooral ook even de tekst van Stel je bent een koe (PDF) van Magne van den Berg. Maar ook heerlijke recepten met cavia, hond en kat. En nog een hele verzameling andere teksten die de voorstelling nooit gehaald hebben. Overige info en credits van de helden die hebben meegewerkt aan deze voorstelling vind je hier.

Stel je bent een koe – Oerol – (2014) from tgECHO on Vimeo.

Quarantaine week 2: EINDLAND

Hoe komen we als beschaving uit deze pandemie? Zullen onze waarden veranderd zijn? Blijft WC-papier het nieuwe goud? Eten we nog steeds dieren?In EINDLAND bevinden we ons eveneens na een apocalyps. We zien twee wezens die het afvoerputje van de wereld schoonmaken en daarbij stuiten op de resten van een beschaving die zij nooit gekend hebben. Wat is de waarde van een stoplicht een schilderij of een spiegel? En wat is woede, liefde en dood eigenlijk?

Eindland (2010-2011) from tgECHO on Vimeo.

Een doordeweekse nacht,
half bewolkt, half helder,
de sterren stipten schuw
het donker aan, de maan
in haar laatste kwartier
nam een foetushouding aan.
De wind hield zich koest,
had zijn onrust afgeschud
en wachtte in traag sluimer,
zoals alles wat het licht mint,
de zon

(Jibbe Willems)(Voor de hele tekst van EINDLAND klik hier)

Deze post-apocalyptische fabel speelden we in 2011 tijdens Over het IJ festival in Amsterdam. Voor de credits klik hier. Lees hier een ándere visie op het post-Coronapandemie-tijdperk.
Li Edelkoort: “Coronavirus offers a blank page for a new beginning”.

Tags : , , , ,

Reacties