Van vriendengroep tot kunst- en muziekcollectief: Klokpack6ix blijft rijden tot ze uit de bocht vliegen!

Geplaatst op 28 maart 2022 Door In Talent uit Arnhem, Talenten

Het Arnhemse Klokpack6ix is een vriendengroep die in zo’n twee jaar is uitgegroeid tot een compleet kunst- en muziekcollectief dat ondertussen meer dan vijftien leden telt. Samen experimenteren ze volop met muziek, film en kleding en op 1 april staat hun eerste grote feest op de planning bij Willemeen. Hoogste tijd om eens even kennis te maken, dus Oscar, Jochem, Daniël, Hugo, Illés en Adriaan kwamen langs bij Willemeen voor een kort interview!

 Vertel, wat is Klokpack6ix precies en hoe is jullie collectief ontstaan?
“Wij zijn Klokpack6ix en zijn momenteel meer dan twee jaar bezig. We zijn een vriendengroep die is uitgegroeid tot een kunst- en muziekcollectief dat ondertussen meer dan vijftien leden telt. Waar we ons mee bezighouden? Creatieve dingen maken én chillen met elkaar.

Onze naam is ontstaan toen we door de supermarkt liepen. Jochem zei opeens: ‘Als je sixpack Klok omdraait is het een vette naam voor een rapgroep!’. We vonden het een toffe naam en de rest is geschiedenis. Ons idee was om als collectief een dvd uit te brengen en als snel volgden samenwerkingen met andere artiesten. Uiteindelijk is de dvd er niet gekomen, maar uit die samenwerkingen is wel het collectief Klokpack6ix ontstaan. Buiten het collectief om zijn we individueel ook allemaal bezig met muziek- en kunstprojecten.”

Wat kunnen mensen verwachten van Klokpack6ix?
“Heel veel energie! We maken muziek binnen enorm uiteenlopende genres, van hiphop tot hyperpop en punk en alles ertussenin. Het is catchy, feestelijk, jeugdig en weird. Dat geldt eigenlijk voor alles wat we maken, van onze lyrics tot videoclips, die zijn persoonlijk, maf en regelmatig ook behoorlijk specifiek. Onze kracht als collectief is dat we elkaar echt kunnen ophypen en pushen om te blijven creëren en goede vibes te verspreiden. Onze missie is geslaagd als bezoekers een (huis)feest van ons vinden aanvoelen als een feest van hun eigen vriendengroep. Kom erbij en join die party!”

Wat zijn de toekomstplannen van Klokpack6ix?
Oscar: “Ik zou op een gegeven moment wel echt de tijd willen nemen om een compleet album te maken met allerlei bijbehorende kostuums en outfits. KP6 groeit best hard en ondertussen raken er steeds meer mensen betrokken bij ons collectief. Een jaartje geleden hadden we niet eens genoeg muziek om een complete show te geven, maar dat is nu wel anders. We studeren trouwens allemaal aan de kunstacademie en beschikken over allerlei verschillende skills die binnen ons collectief samenkomen, van video editing tot sounddesign tot mode. Samen kunnen we alles, althans zo voelt het vaak. Dat komt ook doordat we elkaar continu bij alles wat we doen betrekken en elkaar zo blijven inspireren. Verder heeft Klokpack6ix absoluut geen einddoel of vastomlijnd toekomstplan. We hebben juist een open einde, rijden tot we uit de bocht vliegen!”

Op 1 april organiseren jullie een eigen feest in Willemeen, hoe zijn jullie hier terechtgekomen?
“Heel simpel! We waren op zoek naar een ruimte waar we een tof feest konden houden en vroegen aan Willemeen of dat mogelijk is. Dat was het geval en nu zijn we hier. Iedereen die van een goed feestje houdt is van harte uitgenodigd op vrijdag 1 april! We hebben een bonte line-up, maar op de avond zelf zijn er ook videoscreenings, een kunstexpositie en er is natuurlijk allerlei exclusieve zelfgemaakte Klokpack6ix merch te koop!

Willen jullie verder nog iets kwijt?
Heb je dit interview gelezen en denk je bij jezelf: dit wil ik ook! Neem dan contact met ons op, bij Klokpack6ix is ruimte voor iedereen. Voorwaarde is wel dat je coole shit maakt. Ben je overtuigd dat jouw shit cool is en je dat zelf ook bent? Wees welkom! Bereik ons via onze Discord, check onze website en YouTubekanaal en volg ons op Instagram, dat vinden we tof en waarderen we enorm. Ook zijn we uiteraard te vinden op Spotify.

En scoor vooral tickets voor ons feestje op 1 april, het gaat een prachtige bende worden en dat voor maar 5 euro! 

Tags : , , , , , , , , ,

Reacties