Young Impact Awards 2022: wie verdient die award?

Geplaatst op 30 mei 2022 Door In Hulp & Info, Jij & de wereld, Talent uit Arnhem, Talenten

Jongeren maken vandaag al een verschil! Op 10 november 2022 worden voor de zesde keer de prestigieuze Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken.

Als je genomineerd wordt:
– Krijg je een enorm podium voor jouw initiatief
– Ontmoet je vele andere impactmakers
– Ontvang je gratis coaching vanuit hoofdsponsor ABN AMRO
– Maak je kans op 2.500 euro voor jouw initiatief
– Ben je onderdeel van een spectaculaire uitreiking

Over de awards
De genomineerden voor de Young Impact Awards laten zien dat jongeren nú al een positieve impact maken op onze maatschappij. Zij staan symbool voor een generatie die laat zien dat het anders kan. Er worden vijf awards uitgereikt in de categorieën: Gezondheid, Diversiteit, Klimaat, Gelijke Kansen en Maatschappij. In iedere categorie worden drie initiatieven genomineerd.

De winnaars ontvangen een geldbedrag van 2500 euro vanuit hoofdsponsor ABN AMRO en worden een jaar lang ambassadeur van Young Impact. Op die manier inspireren zij andere jongeren en dragen zij bij aan de beweging.

Impact docent van het jaar
Dit jaar wordt voor de eerste keer een docent uitgeroepen tot Impact Docent van het Jaar. Met deze prijs wil Young Impact alle impactmakers in het onderwijs in het zonnetje zetten. Dankzij hun inzet krijgen steeds meer jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en die in te zetten voor een ander.

Categorieën

  • Maatschappij: jongeren die vechten voor een wereld waarin iedereen zo veilig mogelijk samenleeft en niemand eenzaam hoeft te zijn.
  • gezondheid: jongeren die zich inspannen om mentale en/of fysieke gezondheidszorg te verbeteren, voor jong en oud.
  • diversiteit: jongeren die zich inzetten voor een betere wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt.
  • gelijke kansen: jongeren die zich ervoor inspannen om iedereen zoveel mogelijk dezelfde kansen te laten krijgen in het leven.
  • klimaat: jongeren die strijden tegen klimaatverandering en laten zien hoe we samen een duurzame wereld bouwen.

Iemand nomineren
Je kan vanaf 1 februari t/m 1 juli iemand nomineren. In oktober is de bekendmaking van de genomineerde en wordt er gestemd. In november vind de uitreiking plaats.

Nomineren kan via een formulier op de onderstaande links:

Formulier: nomineren van jongere

Formulier: nomineren van docent

 

Tags : ,

Reacties