9 x activiteiten in Arnhem tijdens de coronaperiode

Geplaatst op 1 mei 2020 Door In Hulp & Info, Mis het niet, Uitgaan, Vrije tijd

Tijdens deze Corona-periode is er een stuk minder te beleven in Arnhem, maar wil je toch even je huis uit en iets leuks doen in Arnhem? Hier zijn een aantal activiteiten die in deze tijden wel te doen zijn. Ga je er samen met iemand anders op uit? Let dan op de 1,5 meter afstand!

1. Hoogte 80

Kijk uit over een deel van Arnhem en de IJssel uit vanaf het uitkijkpunt van Hoogte 80. Het uitzichtpunt is maar liefst 77,5 meter boven NAP. Erg leuk om overdag te doen, maar ook in de avond, je hebt dan een mooi uitzicht over de verlichte stad.

2. Street art route in Arnhem

In Arnhem zijn verspreid over de stad een aantal mooie street art kunstwerken te zien. Op de website van in de buurt Arnhem hebben ze de mooiste muurschilderingen op een rijtje gezet, hiermee kun je gemakkelijk zelf een wandel- of fietsroute uitstippelen. Neem ook vooral een kijkje bij de Wall of Fame aan de Rijnkade/Boterdijk, de legale graffiti spot in Arnhem!

3. Rijkerswoerdse Plassen

Op een warme dag kun je lekker gaan zwemmen of chillen bij de Rijkerswoerdse plassen. De plassen zijn elke dag nog steeds toegankelijk van 6:00 tot 22:00, wel is de Outdoor Fitness Zone op dit moment gesloten. Als het goed is zijn andere voorzieningen zoals de Retro Trimbaan nog wel geopend.

4. Park Presikhaaf

Ook Park Presikhaaf is een bezoekje waard. In het park is het mogelijk om te skaten op de skatebaan, een potje te basketballen, voetballen of om gewoon een wandeling te maken. En je kunt de Heemtuin bezoeken. De stadsboerderij is op dit moment gesloten.

5. Sonsbeek

Een bezoekje aan Sonsbeek is een van de meest voor de hand liggende activiteiten. Vooral met het lekkere weer nu zit Sonsbeek behoorlijk vol, iets om wel rekening mee te houden. Je kunt een wandeling door het park maken, de Steile Tuin en de hertjes bekijken of lekker gaan picknicken. Let wel op dat je goed afstand houd, want er rijdt redelijk wat politie door Sonsbeek. Maar als je je gewoon netjes aan de anderhalvemeter-regel en niet in groepjes bijeen komt is er niks aan de hand!

6. Rosandepolder

Tussen Arnhem en Oosterbeek in ligt de Rosandepolder. Geniet van de natuur bij de Rosandepolder, of neem een duik in het water bij het Grindgat van de polder met lekker weer. Ben je op zoek naar een leuke wandelroute langs de Rosandepolder, dan is deze route misschien iets voor jou.

7. Arnhem LEGO Challenge

Momenteel is er ook een Arnhem Lego Challenge gaande, kijk hier voor meer info.

8. Buiten sporten in Arnhem? Probeer freerunning eens uit!

Vanaf 29 april mogen jongeren t/m 18 jaar weer buiten sporten, waarbij deze spelregels gelden. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging qua sporten? Met freerunning is de hele stad je speelplaats en sportcentrum! De Arnhemse Parkour & Freerunning community Aquila Agilis is sinds kort begonnen met het delen van online tutorials waarin ze de belangrijkste basistechnieken en tips rondom Freerunning en Parkour laten zien.

9. Geocachen in Arnhem

Geocachen is in feite een soort van schatzoeken met je mobieltje. Met behulp van je smartphone of een andere GPS ontvanger ga je op zoek naar zogenaamde caches; goed verborgen doosjes, fotorolletjes en andere voorwerpen waar een bepaalde ‘schat’ in zit. Heel Arnhem ligt vol met dergelijke ‘caches’,  zoals onderstaande afbeelding laat zien! Kijk hier om te lezen hoe dat precies in zijn werk gaat.

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Reacties