Adembenemende eindexamenshow Fashion Design Arnhem

Geplaatst op 11 juni 2012 Door In Recensies, Uitgaan

Elk jaar geven de Modestudenten van de ArtEZ ‘Hoge School voor de Kunsten’ een spectaculaire modeshow waarin de eindexamencollecties worden geshowd. Een evenement dat je als modeliefhebber niet mag missen! Alle modestudenten en -liefhebbers verzamelden zich op het industrieterrein ‘de Kleefse Waard’ in Arnhem. De show vond plaats in een oude fabriekshal die heel open en licht was. Door deze open ruimte liepen drie banen die werden onderbroken door kleine tribunes. Zo liepen er dus ontzettend veel modellen tegelijk over de runway. Er werd gelukkig door een mannelijk model een poster gedragen met daarop de naam van de ontwerper van de collectie die je op dat moment zag.

Als eerste waren de collecties van de andere jaren en de ‘Collectie Arnhem’ (die door de 3e jaars studenten worden gemaakt) te zien. De collecties zaten ontzettend goed in elkaar, er was telkens een duidelijk idee zichtbaar en de ontwerpen pasten allemaal binnen dat idee.

Julian Stips – Mood Mosiac

Natuurlijk is ArtEZ een grote school waar ook al veel bekende ontwerpers vandaan komen. (Denk hierbij o.a. aan Viktor&Rolf, Bas Kosters, Iris van Herpen, Jan Taminiau.) Het is dus wel gaaf dat wij in Arnhem zoveel talent hebben, en dat blijkt ook maar weer uit deze shows. De graduation shows waren zo ongelofelijk mooi, dat ik nog steeds enthousiast wordt als ik er aan terug denk. Het liep zo ver uiteen; van stoere mannenmode naar chique colberts, van rock ’n roll naar zwoele lingerie.

Wanneer je je bedenkt wat voor een enorm lang proces hieraan vooraf gaat, de stappen van ontwerp naar product, dan merk je hoe ontzettend knap dit is. De stress in de backstage verandert in opluchting zodra het model de catwalk op loopt. Alle voorbereidingen komen dan samen tot een adembenemende show. En ik denk dat ArtEZ trots mag zijn. Niet alleen op de reputatie die ze terecht hebben, maar ook op de studenten en ontwerpers die ze leveren. Een groot compliment dus, want wauw wat was die show gaaf.

Door: Mette Zijlema

Tags :

Reacties