‘After We Fell’ is een matige film die vooral laat zien hoe een relatie er niet uit hoort te zien

Geplaatst op 16 november 2021 Door In Films & series, Recensies, Uitgaan

De filmreeks ‘After’ is ongekend populair onder tienmeiden wereldwijd. De films zijn namelijk gebaseerd op de gelijknamige Wattpad fanfiction ‘After’, die over Harry Styles gaat.

De film volgt Tessa Young, een 18-jarige vrouw die net begint aan college. Hier ontmoet ze de Britse “bad boy” Hardin Scott. After We Fell is de derde film binnen de reeks. Het is op zich een leuke aanvulling op de vorige films, maar zeker geen hoogstandje qua verhaallijn of acteerwerk.

Aan het einde van de tweede film werden we geïntroduceerd aan Tessa’s vader. Ik had dus persoonlijk ook verwacht dat dit een groot onderdeel zou vormen van de derde film, maar dit bleek echter niet zo te zijn. Met een half uurtje was de vader van Tessa alweer buiten zicht en zoomt de film verder in op de relatieproblemen van Tessa en Hardin. Hardin is namelijk nog steeds een “bad boy”, maar dit is allesbehalve aantrekkelijk. Hij heeft namelijk grote drank- en agressieproblemen en als hij zich ook maar iets in het nauw gedreven voelt haalt hij uit. Dit vind ik erg problematisch, omdat hiermee dus eigenlijk het idee geschetst wordt dat dit aantrekkelijk is.

Tessa zelf is ook niet vrij van problemen, want telkens als Hardin iets doet wat haar niet aanstaat rent ze in de armen van iemand anders. Het is dus een problematisch stel dat niet met en niet zonder elkaar kan leven.

De films schetsen dus het idee dat een toxic relatie aantrekkelijk is, maar hebben jonge tienermeisjes eigenlijk wel door dat dit absoluut niet zo hoort te zijn? Ik denk het niet, want dit is een leeftijdsgroep die nog makkelijk beïnvloedbaar is door bronnen van buitenaf. Het wordt in de films ook niet duidelijk gemaakt dat deze relatie alles behalve gezond is. Zelfs de andere personages vinden de relatie tussen Hardin en Tessa geweldig. Ik vind dit echte een hele slechte representatie over hoe een goede relatie eruit hoort te zien.

Wat ook erg jammer is, is dat ze een aantal personages hebben gerecast. Christian Vance, zijn zoontje en vriendin Kimberly, de moeder van Tessa en Landon zijn gerecast. Dit is vooral een tegenvaller als je de andere twee films kortgeleden nog hebt gekeken.

After We Fell zal voor de diehard fans zeker een leuke film zijn geweest, al bracht het niet echt het entertainment wat de vorige twee films wel hadden. Tessa en Hardin gaan nog steeds door dezelfde relatieproblemen heen. Om het vierde deel een succes te laten worden zal regisseuse Castille Landon het echt over een andere boeg moeten gaan gooien.

Eindoordeel: ★★☆☆☆

Tags : , , , ,

Reacties