Arnhem is een nieuw feestje rijker: maak kennis met Watermeloen!

Geplaatst op 16 augustus 2016 Door In Mis het niet, Uitgaan

Op zaterdag 17 september vindt het nieuwe feestje ‘Watermeloen’ plaats in de bovenzaal van Luxor Live. Organisatoren Shalouw en Guido, die beiden ook het muzikaal duo ‘The Dopest’ vormen, zijn de drijvende kracht achter dit nieuwe feest. In jongerencentrum Willemeen deden ze hun plannen voor Watermeloen kort uit de doeken.

Watermeloen1

Hoe is Watermeloen ontstaan?
Wij draaien zelf al zo’n jaar samen als ‘The Dopest’. Ook hebben wij eerder al enkele feesten in Arnhem georganiseerd, zoals Fenomeen in de Brigant en Moshpit in Manhattan. De laatste tijd draaien we sowieso heel geregeld op diverse feesten, bijvoorbeeld bij Bitterzoet in Amsterdam.

Onlangs maakte de clubnight ‘Vunzige Deuntjes uit Amsterdam de de oversteek naar Luxor Live in Arnhem. Wij werden gevraagd om daar de bovenzaal te komen hosten. Op die avond is het concept van Watermeloen geboren.

Hou zouden jullie Watermeloen omschrijven en wat kan men van dit nieuwe feestje verwachten?
Watermeloen draait echt puur om de muziek en de beleving, wij leggen geen nadruk op grote namen in de line-up. Qua muziek wordt er vooral 90’s hiphop en R&B gedraaid, maar ook lekkere muziek van tegenwoordig. Verwacht van die hits waar je heerlijk op kunt dansen maar die eigenlijk ook wel een beetje guilty pleasures zijn. Van die nummertje waar je los op kan gaan, maar die je niet snel aan zou zetten bij vrienden thuis op de bank. Zo’n soort vibe heeft het feest wel. Toen we de hosting van de bovenzaal van Luxor tijdens Vunzige Deuntjes deden zagen we dat deze muziek enorm goed werkte en het een heel breed publiek aantrok.

Op veel hedendaagse hiphopfeestjes draait het om snoeiharde trapbeats en dergelijke. Dat soort avonden trekken vaak een grotendeels mannelijk publiek. Wij willen met Watermeloen juist een vrouwvriendelijk feestje geven waarbij iedereen lekker kan dansen, schuren en schudden.

Die laatste hosting in Luxor was trouwens echt te gek. Het was enorm warm, dus we deelden watermeloen ijsjes en snoepjes uit en maakten er een groot dampend feestje van. Interactie tussen het publiek en de organisatie is echt het sleutelwoord voor Watermeloen. Dat gaan we nu weer doen. Het hele feestje wordt opgezet door een vriendencrew uit Arnhem en dat maakt het ook wel echt een feestje voor en door Arnhem. We krijgen wat sponsoring van kapperszaak Born To Cut en voor de rest regelen we alles zelf. We doen ook niet aan voorverkoop; een kaartje haal je gewoon aan de deur voor maar €5.

Dj talent gezocht
Watermeloen wil DJ talent uit Arnhem ook graag een podium gaan bieden en daarom zijn zij ook op zoek naar lokaal DJ talent. Ben of ken jij een DJ die het goed zou doen achter de decks bij Watermeloen? Stuur je promomix dan naar de organisatie van Watermeloen.

Watermeloen
17 september – Luxor Live
Leeftijd: 18+
Aanvang: 23:00 uur
Entree: €5, alleen deurverkoop

Watermeloen op Facebook
Facebook Event
The Dopest op Facebook

Tags : , , , , , , ,

Reacties