Arnhemse jongeren zetten de stad op de kaart met nieuwe gratis stadskaart!

Geplaatst op 6 juli 2021 Door In Hulp & Info, Mis het niet, Uitgaan, Vrije tijd

Geen toeristische trekpleisters, maar unieke plekken ontdekken die alleen een échte local je kan wijzen. Dat is de doelstelling van de nieuwe jongeren-stadskaart van Arnhem. Het is een initiatief van vijf ‘Arnhemse meisjes’ die het imago van Arnhem onder Nederlandse en Europese jongeren willen opkrikken. Vanaf 24 april is de kaart gratis verkrijgbaar.

Vijf jonge Arnhemmers maakten helemaal zelf een stadskaart van Arnhem onder het non-profit merk ‘USE-IT’. Kaarten van USE-IT zijn ontzettend populair onder Europese jongeren. Waarom? Omdat de kaart gemaakt is dóór jonge locals, vóór jonge reizigers. Hierdoor worden niet-toeristische locaties en activiteiten getipt die echt interessant zijn voor deze doelgroep. Maar stiekem is het een kaart voor iedereen die Arnhem op een nieuwe manier wil ontdekken! Om verantwoordelijk op pad te kunnen, is er veel nadruk gelegd op de leukste buitenlocaties van Parkstad Arnhem. Ga bijvoorbeeld op een treasure hunt door Sonsbeek of laat je inspireren door de mooiste street art in de binnenstad. Of ontdek – zodra het weer kan – de leukste cafés, restaurants en winkels waar je misschien nog nooit geweest bent.

USE-IT kaarten staan bekend om hun creatieve vormgeving, onconventionele imago en up-to-date informatie. Met de nieuwe stadskaart sluit Arnhem zich aan bij een netwerk van veel verschillende Europese steden die door lokale jongeren in kaart zijn gebracht; van Nijmegen tot Graz, van Oslo tot Nicosia. En volgens de Hollandse traditie is hij natuurlijk geheel gratis! 

De kaart is inmiddels verkrijgbaar op verschillende plekken in Arnhem, waaronder Simon Levelt Arnhem, Arnhems Boeken Café Libertas, Waaghals, Jofel Vintage, Brew2Cup en Café ‘t Moortgat. Uiteraard is de kaart ook  online te vinden via:

www.use-it.travel
• instagram: @useitarnhem

Beeld: Iris Nibbering/ useitarnhem

 

 

Tags : , , , , , ,

Reacties