Blik op Dvorák – 24 april – Musis Sacrum

Geplaatst op 31 maart 2016 Door In Mis het niet, Uitgaan

De ‘Blik op…’concertreeksen bieden jongeren een exclusief kijkje achter de schermen bij de opvoering van concerten door het Gelders Orkest. Hoe rock ‘n roll gaat het er aan toe tijdens de voorbereidingen op een uitvoering? Luisteren die musici thuis ook alleen klassieke muziek of leggen zij net zo graag een deathmetal album op hun platenspeler? Dit en meer kun je tijdens deze bijzondere avonden te weten komen.

Jongerencentrum Willemeen en het Gelders Orkest zijn de samenwerking aangegaan om jongeren een reeks bijzondere concerten aan te bieden. Tijdens deze ‘Blik op…’ concerten kunnen jongeren tussen de 14 en 26 jaar tegen een sterk gereduceerd tarief op een bijzondere manier kennismaken met klassieke muziek. Zo krijgen zij een exclusieve blik achter de schermen en is er een Meet & Greet met de musici, dirigent en de orkestinspectie.

Blik op Dvorák
Op 24 april vindt Blik op Dvorák plaats in het Musis Sacrum in Arnhem. Dit is eveneens het laatste concert in de ‘Blik op…’ concertreeks. Eerder vonden er al een ‘Blik op Vivaldi’ en een ‘Blik op Beethoven’ plaats. Van het laatstgenoemde concert is hier de recensie te lezen.

Dirigent  Jules van Hessen zal op 24 april een inspirerende blik op Dvoráks Negende symfonie werpen. Jongeren tussen de 15 en 26 jaar oud betalen slechts €10,- voor een ticket. Samen met een jongerenwerker zullen zij op deze dag een bijzonder kijkje in de keuken bij het Gelders Orkest kunnen nemen. Inschrijven kan tot 17 april 2016 Betalen voor de tickets kan bij Willemeen. Tickets kun je hier direct online bestellen. Contant betalen bij de Willemeen kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 – 16.00 uur. Als je online een ticket wilt kopen dan krijg je per mail een link naar de voorverkoop toegestuurd.

>>Facebook Event

Programma van de avond
Voor de pauze deelt Maestro Jules opmerkelijke anekdotes en boeiende wetenswaardigheden. Wat heeft Dvoráks Negende met jazzmuziek te maken? En wat is er zo Chinees aan zijn muziek? De tubapartij is uniek. Waarom? Mag een dirigent een extra bekkenklap bedenken en toevoegen? Ook laat hij met het orkest live fragmenten horen.

Na de pauze: ogen dicht en genieten van de complete uitvoering van het meesterwerk! Maestro Jules onthult.

blikopdvorak

Tags : , , , , ,

Reacties