Breng een virtueel bezoek aan de Efteling of de Grand Canyon!

Geplaatst op 15 oktober 2020 Door In Mis het niet, Uitgaan

Mis jij het ook om even iets leuks te gaan doen of zijn je plannen voor een zomervakantie in het water gevallen door de coronacrisis?  Om toch het gevoel te hebben er even tussenuit te zijn hebben we negen leuke virtuele tours opgezocht!

1. De Efteling

De Efteling heeft tijdens Pasen een dronevlucht van hun park online gezet, omdat er normaliter veel mensen naar de Efteling gaan tijdens het Paasweekend. Bekijk de video hier: Dronevlucht Efteling.

2. De Grand Canyon

Wil je altijd al een keer naar de Grand Canyon? Op YouTube staan veel meer dan een uur durende video’s van de Grand Canyon, zo lijkt het toch een beetje alsof je er echt bent. Deze virtuele tour duurt maar liefst 1 uur en 16 minuten.

3. Mount Everest

Te lui om de Mount Everest echt te beklimmen, maar je wilt het wel graag een keer bekijken? Dit is een goede video van een vlucht over de Mount Everest. In ongeveer 9 minuten heb je hem bekeken, toch wat sneller als in het echt!

4. De catacomben van Parijs

De catacomben zijn nu natuurlijk gesloten, maar via de website van de catacomben is het mogelijk om een virtuele tour te doen, waarbij je zelf een beetje kan rondlopen. Een beetje net zoals Google Maps maar door de catacomben. Bekijk het hier: Catacomben Parijs.

5. Machu Picchu

Google Arts & Culture heeft nu een soort project waar je bijzondere plekken kunt bekijken en er allerlei informatie over krijgt. Machu Picchu is een van die plekken. Leer over de Inca cultuur en bekijk het bijzondere Machu Picchu!

 

6. Het Louvre

Op de website van het Louvre zijn verschillende virtuele tours beschikbaar. Bijvoorbeeld eentje langs het Egyptisch antiek of galerie D’Appolon. In totaal zijn er 4 verschillende tours.

7. Keukenhof

Omdat het park is gesloten plaatst Keukenhof nu een aantal video’s per week van het park. Ze laten de mooiste plekken van het park zien, en in sommige video’s vertellen werknemers ook wat over de bloemen. Bekijk de bloemen hier.

8. Sint-Pietersbasiliek

In Vaticaanstad staat de Sint-Pietersbasiliek. De Basiliek is nu virtueel te bekijken met 7 verschillende tours, in 360 graden. Zo kan je de hele  Sint-Pietersbasiliek goed bekijken.

9. Burgers’ Zoo

Zoek je het liever wat dichter bij huis? Struin dan eens op je gemak rond op het YouTube kanaal van de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo! Hun erg actieve kanaal staat vol met allerlei filmpjes, van feel good facts over allerlei dieren tot ontspannen geluiden vanuit de safari. Met je ogen dicht en een dosis fantasie waan je je bijna in Afrika!

Tags : , , , , ,

Reacties